Bedenimiz hava ısısının azalmasına yenik düşmemek için vücut ısısını ek enerji ile arttırmakta ve gerekli olan bu ek enerji ihtiyacını besinlerden karşılamaktadır. Biz üşüdükçe enerjiye olan gereksinmemiz artar ve daha fazla besin tüketmeye, özellikle de daha fazla enerji içeren besinleri tüketmeye başlarız. Yüksek enerjili besinler genellikle karbonhidrattan ve yağdan zengin gıdalardır. Bu tür gıdaların fazla miktarda tüketilmesiyle kilo almamız kaçınılmaz olur. Kış aylarında kapalı kalın giyecekler kilolarımızı örter. Kamufle edilmiş kilolar yaz ayları gelip de açığa çıkıncaya kadar dikkatimizden uzakta kalmış olur. Kilo almamak ve açlık hissini bastırıp kan şekerimizi dengede tutmak için 5-6 hatta 8 öğünden oluşan az ve sık beslenme sistemini uygulayarak yeterli ve dengeli besleniniz. Kan şekerini dengede tutup açlık oluşmaması için proteinli yiyeceklerle karbonhidratlı yiyecekleri karışık tüketiniz. Ayran + meyve, peynir + ekmek, sebze + yoğurt, et + çorba gibi mide bağırsak sistemini rahatlatıp yumuşatabilmek için sıvıları sıcak içiniz. Su mide barsak sistemini yumuşatıp sindirimi kolaylaştırarak barsak hareketlerinizin artmasına yardımcı olur ve kabızlığı önler. Kış aylarında susanmasa da, 2-2.5 litre su içilmelidir. Hem böylece kış aylarında çok daha kolay yakalanılan boğaz enfeksiyonlarını da ortamı su ile nemlendirerek daha rahat atlatılır. Sıklıkla içilen oda ısısındaki su boğaz kuruluğunu da önleyecektir.