Kış mevsiminde beslenme alışkanlığında meydana gelen değişikliklerden biri de daha yağlı yiyeceklerin tüketilmesidir. Özellikle katı yağ olarak bilinen tereyağı ve margarinler tüketmekten kaçınılmalı, yemeklere eklenecek zeytinyağı ve diğer sıvı yağlarsa kontrollü tüketilmeli. Yazın bolca tüketilen salata kışında öğle ve akşam yemeklerinin vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olmalıdır. Özellikle fazla kilo problemi olan kişiler için ton balığıyla hazırlanan domates salatası, akşam öğünü için ideal bir yiyecektir. Mevsimsel nedenlerden ötürü tazesi daha zor bulunduğundan çokça tüketilmeyen sebze yemekleri, kışın da aynı sıklıkla tüketilmelidir. Dondurulmuş veya konserve edilmiş sebzeleri kullanarak yiyecekler çeşitlendirebilir. Kış mevsiminde güneş yüzünü daha az gösterdiğinden, güneşten alınan D vitamininden yoksun kalınır. Özellikle kemik ve diş gelişimi için önemli olan D vitamininin diğer bir kaynağı da balıktır. Artan D vitamini gereksinimini karşılamak için kışın daha fazla balık tüketilmelidir. Yazın olduğu gibi kış mevsiminde de kızartma ve kavurmadan kaçınılmalı, yağ tüketimine dikkat edilmelidir. Kırmızı et yerine beyaz et veya balıketi öğünlerin vazgeçilmez yiyeceği olmadır.