Kış aylarında çok sık hastalanırız. Bundan korunmak için beslenmemize önem vermeliyiz. İşte mucizevi yiyecekler.
Kış mevsiminde tüketilen vazgeçilmez yiyeceklerin başında kuru baklagiller gelmektedir. Özellikle etli kuru fasulye veya nohudu haftada en az bir gün tüketiriz. Kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek gibi kuru baklagiller iyi birer protein kaynağıdır. Bu nedenle yemeklerimize lezzet vermek ve besleyici değerini artırmak için eklediğimiz et veya kıymaya gerek kalmaz. Eti protein yönünden fakir olan sebzelerle tüketmelisiniz.
Vitamin takviyesi Kış mevsiminin yaklaştığının habercilerinden biri de salgın bir hastalık olan griptir. Vücut direncinin azalmasıyla baş gösteren gripten korunmak, sanıldığı kadar zor değildir. Çocukluğumuzdan bugüne kadar sürekli duyduğumuz uyarı, kış aylarında daha fazla C vitamini tüketmek için bolca limon, portakal gibi turunçgillerle beslenmemiz gerektiğidir. Ancak özellikle kuşburnu, kırmızı ve yeşil sivri biber, kivi, maydanoz ve rokada bulunan C vitamini miktarının portakal, mandalina ve limonda bulunan C vitamini miktarından daha fazla olduğunu unutmamak gerekir. Kış aylarında metabolizmayı güçlendirmek için antioksidan olarak da görev yapan A vitamininden de yeteri kadar almak gerekir. Bu vitamin bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı daha dirençli olmayı sağlar. Ayrıca soğuk kış günlerinde çay, kahve içmek yerine bitki çayları veya C vitamini yönünden zengin olan kuşburnu çayı tercih edilebilir.