|
Doğru bilinen 9 yanlış
* Ceviz tüketilmesinin kansere iyi geldiği yönündeki bilgiler her zaman geçerli değil. Şişmanlık kanseri arttıran bir etken.
* Hiçbir bitki karışımı ya da vitamin kapsülünün, kanserden koruyucu etkisi saptanmamıştır.
* Kanser hastalarına bolca soya ürünü tüketilmesi yönündeki tavsiyeler doğru değil.
* Havucun içinde de bulunan beta-karoten maddesinin fazla alınması, akciğer kanseri riskini arttırabilir.
* Antioksidan özelliği olan domates, brokoli ve lahana gibi gıdaların tüketilmesinin kanserden koruduğuna dair veriler yeterli değil.
* Aspartam ve sakarin gibi yapay tatlandırıcıların kansere neden olduğu bilgisi ispatlanmamıştır.
* Fazla kırmızı et tüketiminin doğrudan kansere etkisi vardır.
* Yeşil çayın kanserden koruduğuna dair bilimsel bir bulgu yoktur.
* Cep telefonlarının kanser yaptığına dair de bir bulgu yoktur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
EKONOMİ |
|
IMKB E: 26.201,690 D:% -0,35 |
| |
|
DOLAR S: 1,517 D:% -0,07 |
| |
|
EURO S: 2,120 D:% 0,07 |
|
|
|
|
|
EKONOMİ |
|
|
|
MAGAZİN |
|
|
|
GÜNCEL |
|
|
|
GÜNE BAKIŞ |
|
|
|
|
|
|
|