Şimdi Korkoto Çorbası desem ööle bakarsınız yüzüme belki. Yani bölgeden fikriniz yoksa "Ne diyo bu adam yav?" dersiniz de normal karşılarım. Çünkünü bilmek için Rize'yi, Rizeli'yi bilmek gerektir. Kırılmış mısır. Peşin söyleyeyim harika bir çorba. Yapılışı da kolay haa. 2 su bardağı korkoto, 1 su bardağı ayran, 2 çorba kaşığı tereyağı. Önce korkoto suya atılır, ayran ve tuz katılır, tereyağı konup pişirilir. Bir de Hopi (Hupi) Çorbası var. Yani içiyle birlikte kurutulmuş fasulyenin çorbası. Bundan 3 yoğurt kasesi alıp, bir kaşık tereyağı, domates büyüklüğünde içyağı, 2 baş soğan veya bunun kadar pırasa yaprağı tedarikleyin. İnce doğranmış soğanlar veya pırasa yapraklarını yağla kavurun. Kırılmış fasulye hopilerini içine atıp karıştırın. Sonra da su ve tuz ilave edilip pişirin. Nane ve sarımsak da eklerseniz şahane olur ooooh. Yerim dar olmasa kabak çorbası, fasulye tavalası, turşu-tomart kavurması, karalahana dolması, lahana haşlaması, roktiko, hamsi çıgırtası, plekide, muhlama, hoşmer, haşıl, enişte lokumu yapma tarifleri verirdim ama ne çare?