Diyabetle beraber kalp-damar hastalıklarının oluşma riski de artmaktadır. Bu sebeple düşük yağlı besinlerin tercih ederek bu riski azaltabiliriz. Kızartma, kavurma gibi pişirme yöntemlerini kullanmayarak, hayvansal yağların tüketimini kısıtlayarak, yağsız etleri tercih ederek yağ tüketiminizi azaltabilirsiniz.
* Posa değeri yüksek besinleri tercih edin: Kan şekerinin dengede olmasını etkileyen faktörlerden bir tanesi besinlerin içerdiği posadır. Posa kan şekerini dengede tutup tokluğu uzatarak hem sağlıklı beslenmede hem de diyabette önemli rol oynamaktadır. Bu sebeple posa tüketebiliriz.
* Karbonhidrat protein uyumunu atlamayın: Ara öğünlerde meyveler ile tüketeceğiniz süt veya yoğurt gibi protein çeşitleri kan şekerinizin ani yükselmesini engelleyerek uzun süre dengede kalmasını sağlayabilmektedir.