İçecek olarak ıhlamur, nane, papatya, kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmelidir. Pekmez kan yapıcıdır, şeker boş enerji kaynağıdır. Şeker yerine tatlı olarak pekmez yenmesi kansızlığa karşı alınacak önlemlerden birisidir. lSebzelerin, makarna ve eriştenin haşlama suları dökülmemeli. Kuru fasulye, nohut ve barbunya gibi baklagiller iyice yıkandıktan sonra ıslatılmalı ve haşlama suları dökülmemeli.
* Taze sıkılmış meyve suyu, ayran, limonata, içecek olarak asitli ve gazlı içeceklere tercih edilmeli.
* Tarım ürünlerine haşare öldürücü ilaçlar atıldığından, sebze ve meyveler iyice yıkanmalıdır.
* Eller sürekli temiz olmalı.
* Sigara ve alkol kullanılmamalı.
* İlaç, hekimsiz alınmamalı.