Sütün kaliteli ve bol olması için yemeklerinize ve içeceklerinize dikkat edin. Ayrıca D vitamini için bol bol güneşlenin. Çayı limonsuz içmeyin.
Anneler eski vücut ağırlıklarına dönmek için hemen acele etmemeliler. Bu süre 6 ay ya da daha fazla sürebilir. Emziren anneler zayıflama diyeti uygulanmamalıdır. Ancak doğru yeterli ve sık beslenme ile süt verimi artar. * Emzirme döneminde daha fazla sıvı besin alınmalıdır. * Kalsiyum yönünden zengin olan süt, yoğurt ve peynir düzenli olarak tüketilmelidir. * Her gün 1 adet yumurta ve 1 porsiyon etli sebze yemeği veya kuru baklagiller (gaz problemi var ise dikkatli) yenmelidir. * Kuru fasulye, nohut, mercimek ve bulgur karışımı yemekleri, portakal, mandalina, domates, maydanoz, yeşil biber, taze soğan gibi C vitamini yönünden zengin sebze meyveler birlikte tüketilmelidir. * Vitaminlerden ve posadan zengin sebze ve meyveler beslenme planında bulunmalıdır. * Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddesi içeren diğer hazır besinler mümkün olduğu kadar az yenmelidir. * Emzikli anne güneşlenmeye özen göstermelidir. D vitamini besinlerde bulunmaz. Ancak güneş ışınlarının doğrudan cilde yansıması ile sağlanır. * Yemeklerde mutlaka iyotlu tuz kullanılmalıdır. * Ağırlık kontrolü de yapılarak kuru meyveler ve kuru yemişler yoğun enerjileri yanında demir ve kalsiyum gibi minarellerden zengin besinler tüketilebilir. * Kansızlığa neden olduğundan yemeklerle birlikte çay içilmemelidir. Çayı kuşluk, ikindi gibi öğün aralarında, yani yemek yendikten 1-2 saat sonra açık olarak içilmeli, çaylara limon suyu eklenmelidir.