'Pastalar'ın, duyguların birleştiği bir bütün olduğunu düşünen iki maharetli hanım, ürünlerinin 4 duyuya hitap etmesini istiyor. Önce görüp bayılacak, kokusuyla başınız dönecek, dokunup tadacaksınız.
Peki, 'Sweetie'de kullanılan malzemelerin farkı ne? Serap Hanım, şık ve lezzetli pastalarının sırrını veriyor: "Krema ve şeker hamuru kullanmıyoruz. Mesela badem ezmeli pasta yapıyorsak, gerçek badem ezmesi kullanıyoruz. Son yıllarda hem normal pastaneler hem de butikler şeker hamuru kullanıyor. Şekil vermesi kolay bir malzeme ama yenmiyor. Biz çok daha fazla uğraşmak zorunda kalıyoruz." Ancak en önemli sır kendi ellerinde gizli. Çünkü bu iki maharetli hanım, mutfaklarında yardımcılarıyla çalışsa da üstlendikleri bir organizasyonun başından sonuna kadar kendi el emekleri ve alın terleriyle çalışıyor. İkisi için de önemli olan çalışma hayatına geri döndükleri günden beri belirledikleri ilkelerden şaşmamak: "Pasta, pek çok duygunun birleştiği ciddi bir bütündür. Bu duyguları 4 duyumuzla açıklayabiliriz. Önce görünüm, sona koku ve dokunma, son olarak da tat alma... Ama memnuniyet açısından en önemlisi pastanın lezzetli olmasıdır" diyorlar. Baltalimanı'ndaki butik ve minik pastane, güzel pastalarının yanı sıra Türk kadının yaratma ve üretme azminin göstergesi olarak da öne çıkıyor.