Az yemek konusunda kendinize baskı yapmak yerine önce gözünüzü doyurmalısınız... Büyük tabak yerine küçük tabak kullanarak porsiyonun çok görünmesini sağlayabilirsiniz.
Bayram tatlısız olmaz. Ancak her gittiğimiz yerde bu tatlıları yemeye kalkarsanız 4- 5 yere gittiğinizde bile iyi bir miktar yemiş olursunuz. Daha çok sütlü tatlılar, meyve tatlıları ve dondurma, şerbetli tatlılara göre daha hafiftir... Bu tatlıları biraz daha gönül rahatlığı ile önermemize rağmen onları da fazla tüketmek sonuçta kilo alımını kaçınılmaz yapar. Yeterli ve dengeli beslenme vücudun alması gereken karbonhidrat ihtiyacını tam karşıladığı için aslında canınız tatlı istemeyecektir. Sonrası ise sadece psikolojiktir. Tatlı ve çikolata vücuda sakinlik veren ve mutluluk hormonu salgılanmasını sağlayan bir besin olduğu için bu özelliğe sahiptir. Şekerleme, çikolata gibi ikramların yanında kuru üzüm, kuru kayısı veya dut kurusu gibi kurutulmuş meyvelerle dengeli bir dağılım yapma şansı tanıyabilirsiniz. Bu şekilde kurutulmuş meyvelerle hem kendinize hem de gelecek misafirlerinize güzel bir ara öğün sunmuş olursunuz.
AZ VE SIK SIK YİYİN Şeker, yağ ve kalori içeriği yüksek hamurlu tatlılar kan şekerini hızla yükseltir, uzun süre tok tutmazlar. Hatta daha çabuk acıktırırlar ve toplam günlük kalori ve yağ artışına sebep olurlar. Bu da kilo almaya sebep olur. Aslında vücudumuzun şeker ihtiyacı yoktur, şekeri damak zevkimiz için kullanırız. Bayram sürecinde kan şekerinizin dengeli seyretmesi için ana öğünleri atlamadan kaliteli ve yeterli beslenmeye devam etmek gerekir. Az az ve sık beslenmek bu durumda kurtarıcınız olacaktır. İyi çiğnemek doyduğunuzu anlamanızı sağlayacaktır. Su içmeyi ihmal etmeden günü geçirmek gerekir. Sürekli yememem gerekiyor yemeyeceğim diye kendinize baskı yapmayın. Daha çok yeme dürtünüzü artırırsınız. Çünkü bunu düşünürken aklınız daha çok tatlılarda yani yememeniz gereken şeylerde olacaktır.