* Gün içerisinde 3 ana 3 ara öğün şeklinde az ve sık sık beslenilmelidir.
* Ara öğünlerde tatlı değil meyve tarzında besinler tüketilmelidir.
* Ara öğünler kan şekeri kontrolünü sağlayarak bireyin bir sonraki öğünde kendini daha tok hissetmesini sağlar. Dolayısıyla ara öğünler bayram süresince ikram edilen hamur tatlılarına karşı koymanıza yardımcı olacaktır.
* Bayram boyunca ikram edilen tüm yiyecekleri, özellikle tatlıları tamamıyla tüketmek yerine porsiyonlar küçük tutulmalıdır.
* Baklava tarzındaki ağır hamur tatlıları yerine sütlü tatlılar ya da meyve tatlıları tercih edilmelidir.
* Ramazan süresince ihmal edilen meyve ve sebze tüketimi arttırılmalıdır.
* Balık tüketimine özen gösterilmelidir.
* Spor yaparak Ramazan süresince yaşanmış uzun süreli açlıklara bağlı azalmış olan metabolizma hızı arttırılmalıdır.