Bayram süresince az meyve ve sebze tüketimi kabızlık problemi yaşamanıza neden olur. Öğünlerde mutlaka zeytinyağlı sebze yemekleri ve salata tarzında besin seçenekleri yer almalı, ekmek seçimlerinizi tam buğday unu ya da çavdar ekmeğinden yana kullanmalısınız. Çok fazla besin tüketimi ile birlikte kalp krizi riski artabilmektedir. Sindirim ve hazımsızlık problemleri sık olarak yaşanabilmektedir. Besinlerin sindirimini zorlaştıran kızartma, kavurma yöntemleri yerine haşlama ve buğulama yöntemleri tercih edilmelidir. Özellikle kalp rahatsızlığı bulunan kişilerin Bayram süresince çok fazla (mümkünse hiç) kafeinli içecek tüketmemeleri gerekmektedir. Fazla miktarda tatlı tüketimine bağlı kan şekerinde ani yükselme ve ani düşüşler olabilmektedir. Kan şekerindeki bu değişimler kişinin besine olan düşkünlüğünü arttırabilir ve halsizlik gibi problemleri beraberinde getirebilir. Aynı zamanda aşırı miktarda tatlı tüketimi ishale de neden olabilecektir.