Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 26 Eylül 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Peygamberimiz'in son anları
Bir Âyet
Bir Hadis
Pratik ilmihal bilgileri
Kadir Gecesi
Çocuklar için dini test
Günahlardan bağışlanma duası

Kadir Gecesi



İmanımızın ölçüsü, aklımızın rehberi, Peygamberimizin ahlakı, Allah'ın kelamı Kur'an-ı Kerim'in inzaline başlandığı mübarek bir gece... Kadir GecesiMümin kul için, içinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlı olan bir geceRabbimiz Kur'an' da bize şöyle tanıtıyor bu geceyi: "Biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır. O gecede Rab'lerinin izniyle melekler ve ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. gece esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar " (Kadir Suresi; 97/1-5) Kadir gecesi, bizlere Allah-u Teâlâ'nın büyük bir ikramıdır. Bu geceyi layıkıyla ihya edenler sanki seksen üç yıl Allah'a ibadet etmiş gibi uzun yılların ibadet sevabını kazanırlar. Her amelinde Allah'ın rızasını arayan mümin kul için bundan daha büyük bir ikram ve lütuf düşünülebilir mi? Ramazan ayı, Kur'an ikliminin yaşandığı aydır. Kadir Gecesi de bu iklimin sebebi olan Kur'an güneşinin doğduğu gecedir. Öyle ise bu gecenin ibadetlerinden biri, bol bol Kur'an okumaktır. Bunun için de hafız olmak şart değildir. Bildiğiniz sureleri Allah'ın rızasını umarak okumanız da yeterlidir. Hatta Kur'an'ın tercümesini açıp da yine Allah'ın rızasını umarak, ihlâs ile okumanız bile Rabbimiz katında sevaba vesile olan bir ibadettir.
Şüphesiz Kur'an okumak, onu yalnız göz ile takip edip, dil ile tekellüm etmek değildir. "Kur'an'dan size öyle bir şey ihsan ediyoruz ki, o şifa ve müminler için bir rahmettir" ayeti kerimesindeki ilahi hikmeti bilip onunla amel etmek ve onun sunduğu şifaya kavuşmak için okunmalıdır. Kur'an öyle okunmalı ki ; onu okuyan kul, Allah aşkından, Peygamber sevgisinden başka aşk ve sevgi aramamalı... Onu okuyan dudaklar, susuzluğa kanmalı, başka serinletici aramamalıdır... Onu okuyan dilin sahip olduğu beden, onun manevi rızkı ile beslenmelidir... Onu okuyan akıl, rehberini bulmalıdır... Onu okuyan göz hakikati görmelidir... Onu işiten kulak gerçeği duymalıdır... Onu okuyan bedeni taşıyan ayaklar, sıratı müstakimde yol almalıdır... Ve onu okuyan bedenin Kur'an öyle okunmalı ki ; onu okuyan kul, Allah aşkından, Peygamber sevgisinden başka aşk ve sevgi aramamalı... Onu okuyan dudaklar, susuzluğa kanmalı, başka serinletici aramamalıdır... Onu okuyan dilin sahip olduğu beden, onun manevi rızkı ile beslenmelidir... Onu okuyan akıl, rehberini bulmalıdır... Onu okuyan göz hakikati görmelidir... Onu işiten kulak gerçeği duymalıdır... Onu okuyan bedeni taşıyan ayaklar, sıratı müstakimde yol almalıdır... Ve onu okuyan bedenin bedenin tüm hücreleri onun manevi sıcaklığında erimeli, Allah ile bir olmalı, Allah'tan geldim, yine O'na döndürüleceğim, ilahi ihtarına boyun eğip kulluk görevini bilmelidir... Ayrıca , bu gecede bol bol kaza ve nafile namazlar kılıp bağışlanmamız için dualar etmeliyiz... Akıtacağımız nedamet göz yaşlarımızla bir daha şeytana uymamak üzere kesin söz verip, şeytanımızı gerçekten boğmalıyız.. Meşru isteklerimizi çekinmeden Allah'a arz etmeliyiz bu gecede." İsteyin vereyim" vaadine sığınarak isteklerimizi bir bir Rabbimize sıralamalıyız.. Bu Rabbimizin çok hoşuna gider.. Ve bol bol dua ve zikirle bu geceyi geçirmeliyiz.. Ayrıca bu gecenin feyiz ve bereketinden gerektiği şekilde yararlanmamız için gündüzünü bol bol sadaka verip iyilikler yapmak suretiyle gece ibadetine ruhen hazırlanmalıyız ve dualarımızın kabulü için ortam hazırlamalıyız. Çoluk çocuğumuzla da ev içinde tebrikleşmeyi ve bu geceyi bir bayram gecesi haline getirmeyi de ihmal etmemeliyizKandiliniz mübarek olsun. Cenab-ı Hakk feyz ve bereketini artırsın. Yapacağınız ibadetlerinizi kabul buyursun. En büyük şefaatçi olarak bildirilen Kur'an'ın büyük şefaatine cümlemizi nail eylesin. Âmin!..




DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
'Acile gelmeyin''Tarihi' darbe
Af genişliyorSkandal: Cenazeler karıştı
'Parası olmayan ölecek mi'Loto'da umut kuyruğu
Dersimiz temizlik!Bayram ulaşımı yüzde 50...
Trabzon'da tacizcilere...Öldürdüğü annesini...
Yağış hızlı geliyorYılmaz ailesi Ramazan...
Katil komşu çıktıAna-kızı mahalleli yakaladı
İftara gitti kızının...Bankadan çekti pazarda kaptırdı
Peygamberimiz'in son anlarıBaşbakan'ın yeğeni...
Kandil'deki röportaja 40...Dink ailesi hakimlerden...
Hırsız peşinde düz duvara...Maganda Serpil'i vurdu
Eski ortaklara bıçak4.9 milyon YTL devretti
Hemzemin geçitlerde...Kutsal emanetlere...
Aşkın böylesiBaskından kurtuldu,...
Siyah çikolata mucizesiDoğalgaz borusunu delip...
Ölen Rus turistin...İlk 'Milli Gemi' denize iniyor
Meclis önünde tabutlu eylem
EKONOMİ
Elektrik Elektrik bayramdan sonra kesilecek,borcunuzu ödeyin
TEDAŞ, elektrik borcunu ödemeyen abonelerin bayramdan sonra...
Kart aidatında tüketici zaferi
Oyuncaktaki 'oyun' bozuldu
Turizmelçisi Güllüoğlu
Onur Air, bayramda 17 ek...
Turkcell'den özel iPhone...
Gayrimenkul Zirvesi'ne fuar...
MAGAZİN
Hesabı Hesabı Hande'ye kesti
Hande Ataizi'nin sevgilisi Philippe Amran, kredi kartında sorun...
Okan'a bi haller oldu!
Çakma Lopez
Emekler boşa gitti
Formunu koruyor
'Avşar Kızı'ndan kitap müjdesi

 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Kuvvetli Sağanak Yağışlı 22°C 16°C 
ANKARA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 17°C 12°C 
İZMİR Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 25°C 17°C 
ANTALYA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 26°C 21°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 26°C 19°C 
EKONOMİ
IMKB E: 35.939,960 D:% 2,17
DOLAR S: 1,229 D:% -0,97
EURO S: 1,803 D:% -0,99
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
SPOR
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi