*Dört rekâtlı farz bir namazın son oturuşunda selam vermeden ayağa kalkan kimsenin ne yapması gerekir? Bu durumda olan kimse, beşinci rekât için secdeye varmadan yanıldığını hatırlasa hemen oturur ve sonunda sehiv secdesi yapar. Şayet beşinci rekât için secdeye varmışsa bir rekât daha ilave ederek altı rekâta tamamlar, sehiv secdesi de yaparsa bu durumda namazın dört rekâtı ile farz tamamlanmış olur. İlave iki rekât da nafile sayılır.
* Birinci oturuşta teşehhütten sonra unutarak salâvat getirilirse ne olur? Dört veya üç rekâtlı farz ve vitir namazlarının birinci oturuşunda teşehhütten (Ettehiyyatüyü okuduktan) sonra, "Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed" denilse, İmamı Azam'a göre sehiv secdesi gerekir.
*Namaz içinde başka bir şey düşünmek sehiv secdesini gerektirir mi? Namazda farz ve vacipleri yerine getirirken başka bir şey düşünmek sehiv secdesi gerektirmez. Ancak mesela, "fatihayı okudum mu, okumadım mı?" diye bir süre düşünse ve okuduğunu hatırlasa, bu durumda zammı surenin okunması tehir olduğundan sehiv secdesi gerekir.
*Namazda fatihadan önce zammı sure okuyan kimse ne yapar? Namazda zammı sureyi okumaya başlamışken fatihayı okumadığını hatırlayan kimse, hemen fatihayı okur ve namazın sonunda da sehiv secdesi yapar.
* Birinci rekâtta okuduğu surenin üst tarafında ki bir sureyi 2. rekâtta okuyan kimseye sehiv secdesi gerekir mi? 1. rekâtta okuduğu surenin üzerindeki bir sureyi 2. rekâtta okuyan kimsenin sehiv secdesi yapması gerekmez.