* Vaktin çıkma tehlikesi olunca sünnet terk edilebilir mi?
Dar bir vakitte sünnet kılındığında farzı, yetiştirememe gibi bir tehlike kesin olarak sezilirse sünnet terk edilerek farz kılınır.
* Cemaat sünnete tercih edilir mi?
Sünnet kılındığında cemaate yetişememe durumu kesin olarak bilinirse, cemaat tercih edilerek, sünnet terk edilir.
* Dört rekâtlı bir namazın dördüncü rekâtında imama uyan kimse ne yapar?
Bu durumda imam ile teşehhüde oturur. İmamın selamından sonra ayağa kalkar. Sübhaneke, euzu besmele, fatiha, zammı süre okuduktan sonra rükû ve secdeden sonra oturur. Ettehiyyatü okur. Tekrar kalkar, euzu besmele, fatiha, zammı süre okuyup rükûa varır; oturmadan kalkar, euzu besmele, fatiha okur. Rükû ve secdelerden sonra oturur. Ettehiyyatü, salli barik, rabbenayı okur selam verir.
* Dört rekâtlı bir namazın üçüncü rekâtında imama uyan kimse ne yapar?
Bu durumda olan biri imamla ka'de-i ahireye oturur ve yalnız Ettehiyyatüyü okur. İmamın selamından sonra kalkar, sübhaneke, euzu besmele, fatiha, zammı süre okur, rükû ve secdeleri yapar. Sonra kalkar, euzu besmele, fatiha, zammı süre okur. Rükû ve secdelerden sonra oturur. Ettehiyyatü, salli barik, rabbenayı okur selam verir.
* Dört rekâtlı bir namazın ikinci rekâtında imama uyan kimse ne yapar?
Bu durumda olan kimse, üç rekâtı imamla kılar, İmam selam verince ayağa kalkar, sübhaneke, euzu besmele, fatiha, zammı süre okur. Rükû ve secdelerden sonra oturur. Ettehiyyatü, salli barik, rabbenayı okur selam vererek namazını tamamlar.