Sarımsağın çiğ yenildiğinde yarardan çok zarar verdiği bildirildi. Sarımsağın 5 bin yıldan fazla zamandır bilindiği, özellikle bağırsak, solunum, deri hastalıklarında, parazitlere karşı, yaraların iyileştirilmesinde ve yaşlılığa karşı kullanıldığına dikkat çekildi. Uzmanlar çiğ tüketilen sarımsağın tahriş edici, asidik ve okside edici bileşiklerinin bu ayrıştırma ile yok edilebildiğini belirtti.
İLAÇ NİYETİNE KULLANILIYOR
Sarımsak ayrıca yüksek miktarda fosfor, potasyum, kükürt, çinko, orta miktarda selenyum, A ve C vitaminleri ile az miktarda da kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir, manganez ve B kompleks vitaminleri içeriyor. Sarımsağın tıp alanında özellikleri değerlendirilmiş ve birçok hastalığın tedavisi amacıyla da kullanılmıştır.