Yağlar günlük alınan kolarinin en fazla yüzde 30'unu oluşturmalı ve bunun da en az yarısı doğmamış yağ olmalı.
Yağlar yoğun enerji sağlar ancak yüksek miktarda kalori içerirler. Vücudun karbonhidratları, proteinleri ve vitminleri kullanmasına yardımcı olurlar. Beslenmede fazlası istenmediği gibi sağlıklı bir yaşam için hiç yağ içermeyen bir diyette uygun olmayacaktır. Doymuş yağlar çoğunlukla hayvansal ürünlerde, doymamış yağlar ise çoğunlukla bitkisel ürünlerde bulunur. Yağlar günlük alınan kalorinin en fazla yüzde 30'unu oluşturmalı ve bununda en az yarısı doymamış yağlardan karşılanmalıdır. Doymamış yağlar bitki ve sebze yağlarında, margarinde ve balık yağında bulunur. Bu nedenle yağsız etler, balık veya kümes hayvanları ve az yağlı ya da yağsız süt tercih edilmelidir. Izgara, fırın ve haşlama gibi düşük yağlı pişirme yöntemleri de yararlı olacaktır. Vitamin ve mineraller, kemiklerin kasların ve kan hücrelerinin oluşmasında ve sinir sisteminin çalışmasında önemli rol oynar.