İşlerin siz yokken yürümeyeceğini tatil planı yaparken aklınızdan çıkartın. Tatil iki haftadan kısa süreli olmamalı Çünkü bünye gidilen yere iki hafta da uyum sağlar.
Tatil yolculuğuna çıkarken yaşanan stres, yoğun iş temposundan uzaklaşmanın getirdiği tempo düşüklüğüyle birleşince hastalıklara neden oluyor. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, çalışanların yarıdan çoğunun iş stresi tatilde bile devam etmektedir. Tatile çıkmanın olumlu etkileri bu kişiler için sadece üç gün sürmektedir. Sonra tekrar iş düşünmeye başlamakta ve tatilde dahi cep telefonlarını açık tutmaktadırlar. Bazıları da, sırf işleri nedeniyle, ancak iki yılda bir tatile çıktıklarını söylemektedir. İnsanlar günümüzde daha çok çalışmakta ve daha az tatil yapmaktadır. Bunun en önemli nedenlerinden biri çok iş olmasına rağmen çalışan elemanın azlığıdır. Bu nedenle bir haftadan fazla tatil yapmak olanaklı olmadığı görülmüyor.
DİRENÇ AZALIR Bazıları da tatilde bile iş streslerinin devam ettiğini ve bu nedenle tatile çıkmanın bir yarar getirmediğini söyler. Bazıları kendileri olmazsa bütün işlerin aksayacağını düşünür. Bu nedenle de tatillerini erken kesip işe dönerler. Tatile gitmeye hazırlanan kişinin eşyaları toplama, otobüs ya da uçağa yetişme telaşı ile gideceği yere ulaşırken oldukça yorulur. Yoğun tempoda çalışan, çok yorulan kişinin tatile başlaması ile bünyesi "bir vites" düşer ve hastalıklara direnci azalır. İki haftadan kısa süreyle yolculuklara çıkmanın anlamı yoktur, çünkü gidilen yere bünye ancak 15 gün içinde uyum sağlayabilir.