Yeni parti kurma hazırlıkları içerisinde olan Abdüllatif Şener'e, AK Parti'nin Bülent Ağabey'i ilk sert darbeyi vurdu. Bu sert uyarı yankı buldu. Şener, AK Parti'den istifa etti. Meclis eski Başkanı Bülent Arınç, Şener'in büyük bir oyunun parçası olduğunu söyledi ve "Erkan Mumcu'nun durumuna düşme" diye bir tavsiyede bulundu. Başbakan Tayyip Erdoğan, Şener'in ayrılışıyla ilgili "Tarihte bu tür hareketlerin başarılı olduğu görülmemiş, muvaffak olamaz. Trenden inenle işim olmaz" diye konuştu.
'İknaedemedim' Erdoğan, "22 Temmuz seçimleri öncesinde Abdullah Bey'le birlikte Şener'le konutta (Başbakanlık) görüştük. Kendisini ikna etmeye çalıştık. 'Mesleğime döneceğim, hoca olacağım' dedi. Ben de 'Senin mesleğin siyaset' dedim. Aday olması için ısrar etmemize rağmen olmadı, gelinen noktadan memnun değiliz. Ayrılmasını istemezdik, yi ne de yolu açık olsun" yorumunu yaptı.
Dersolarakokutulmasıgerekensiyasiolaylar... ErkanMumcuolayı: Erkan Mumcu, 3 Kasım 2002'de yapılan seçimlerde AKP Isparta Milletvekili olarak yeniden parlamentoya girdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan Mumcu, 15 Şubat 2005'te bakanlık görevinden ve AKP'den istifa etti. Anavatan Partisi'ne dönen Mumcu, 2 Nisan 2005'te tek aday olarak girdiği 4. Olağanüstü Kongre'de Genel Başkan seçildi. Anavatan Partisi, Meclis'te grup kurdu. Mumcu, Mehmet Ağar ile birleşme çalışmalarında başarılı olamadı. Anavatan Partisi, 2007 genel seçimlerine girme imkanı bile bulamadı. Mumcu, şu anda Anavatan Partisi Genel Başkanı. Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu ile birleşme görüşmeleri yapıyor. İsmailCemolayı: Rahmetli İsmail Cem ve Hüsamettin Özkan, rahmetli Bülent Ecevit'in Demokratik Sol Parti'sini bölerek ayrıldılar ve Yeni Türkiye Partisi'ni kurdular. 2002 seçimlerinde tarih oldular. HüsamettinCindorukolayı: 28 Şubat 1997 olayına giderken, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in işareti ile Hüsamettin Cindoruk ve İsmet Sezgin DYP'den istifa edip Demokrat Türkiye Partisi'ni kurdular. 1999 genel seçimlerinde başarılı olamadılar. MuratKarayalçınolayı: Murat Karayalçın, SHP Genel Başkanı seçildi. CHP hareket kazanırken, Deniz Baykal Genel Başkan oldu. İkili, farklı partilerle yola devam etti. CHP ve Baykal barajı geçti, Karayalçın ve SHP baraj dışı kaldı. SadettinBilgiçolayı: Türk siyasetinde en iyi örnek budur. Kopan, güçlü bile olsa başarılı olamıyor. Adalet Partisi'nden Süleyman Demirel'e bayrak açarak ayrılanların kurduğu Demokratik Parti, başlarında rahmetli Celal Bayar, rahmetli Adnan Menderes'in oğlu Yüksel Menderes ve Meclis Başkanı Ferruh Bozbeyli olmasına rağmen güdük kaldı, daha sonra da kapandı. TurhanFeyzioğluolayı: Rahmetli İsmet Paşa'nın CHP'sinden kopan devre dişi isimlerin kurduğu Güven Partisi, başarılı olamadı.