Pancardan yemek yapıyor, mandalina suyuna lavanta karıştırıyor... Lezzet tasarımcısı Maksut Aşkar farklı tatları harmanlıyor, şaşırtıcı lezzetler üretiyor....
Aslında ne aşçı ne de tasarımcı, ama yaptığı işin adı lezzet tasarımcılığı. Kendisini dünya üzerinde ne kadar tat ve lezzet varsa hepsini tatmaya, var olan lezzetlerle yenilerini üretmeye adayan lezzet tasarımcısı Maksut Aşkar, yepyeni bir yeme- içme dünyasının kapılarını aralıyor. Hafızasında taşıdığı binlerce tat ve kokuyu birbirleriyle harmanlayarak şaşırtıcı ve hiç beklenmeyen tatlar üretiyor. Tasarım boyutu ise sadece tatlarda değil, görsellikte de kendini gösteriyor. Kişiye, firmaya ya da firmaların ürünlerine özel yiyecek ya da içecek tasarlarlayan Maksut Aşkar, mönülerini meraklılarıyla buluşturduğu Multimekan'ın yanı sıra birçok gıda firmasına danışmanlık yapıyor. Bu farklı mesleğin kendiliğinden geliştiğini anlatan Maksut Aşkar, Turizm Otelcilik mezunu. Turizm okumasaydı mutlaka tasarımla ilgili başka bir iş yapacağını anlatan Aşkar, "Bu benim içimde olan bir şey ama turizm okudum ve yiyecek içecek alanında branşlaştım. Ne yaptıysam hep tasarımcı gözüyle yaptım. Bana 'tat yaratıcısı' diyorlar ama 'yaratmak' diyemeyiz. Zaten var olanın göremediğimiz yüzlerini görüp bir araya getirip sizin görmenizi sağlıyorum, bunu da lezzette yapıyorum. Nasıl grafik tasarımcısı hayal edemeyeceğimiz bir şeyi kurgulayıp yazar, çizer ve önümüze koyar... Aslında bu doğada var olan bir şey; var olanı birbiriyle birleştirip ortaya çıkarıyorum" diyor.
DÜNYALI MUTFAĞI Maksut Aşkar, yemeklerini herhangi bir ülkenin mutfağına ait görmüyor. O, yemeklerine 'dünya mutfağından' demek yerine 'dünyalı' demeyi tercih ediyor... Mutfağında bir aşçı ekibiyle çalışan lezzet tasarımcısı, "Benim mutfağıma kızartma, kış domatesi giremez" diyor. Yiyecekleri doğru ve sağlıklı pişirme taraftarı olan Aşkar, yemeklerinde tuz olarak sadece deniz tuzu kullanıyor.