Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 13 Temmuz 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Hayatın tadını çıkarıyor
Şiir değil lezzet okurum'
'Hayata farklı tatlar katın'

Hayatın tadını çıkarıyor

Pancardan yemek yapıyor, mandalina suyuna lavanta karıştırıyor... Lezzet tasarımcısı Maksut Aşkar farklı tatları harmanlıyor, şaşırtıcı lezzetler üretiyor....



Aslında ne aşçı ne de tasarımcı, ama yaptığı işin adı lezzet tasarımcılığı. Kendisini dünya üzerinde ne kadar tat ve lezzet varsa hepsini tatmaya, var olan lezzetlerle yenilerini üretmeye adayan lezzet tasarımcısı Maksut Aşkar, yepyeni bir yeme- içme dünyasının kapılarını aralıyor. Hafızasında taşıdığı binlerce tat ve kokuyu birbirleriyle harmanlayarak şaşırtıcı ve hiç beklenmeyen tatlar üretiyor. Tasarım boyutu ise sadece tatlarda değil, görsellikte de kendini gösteriyor. Kişiye, firmaya ya da firmaların ürünlerine özel yiyecek ya da içecek tasarlarlayan Maksut Aşkar, mönülerini meraklılarıyla buluşturduğu Multimekan'ın yanı sıra birçok gıda firmasına danışmanlık yapıyor. Bu farklı mesleğin kendiliğinden geliştiğini anlatan Maksut Aşkar, Turizm Otelcilik mezunu. Turizm okumasaydı mutlaka tasarımla ilgili başka bir iş yapacağını anlatan Aşkar, "Bu benim içimde olan bir şey ama turizm okudum ve yiyecek içecek alanında branşlaştım. Ne yaptıysam hep tasarımcı gözüyle yaptım. Bana 'tat yaratıcısı' diyorlar ama 'yaratmak' diyemeyiz. Zaten var olanın göremediğimiz yüzlerini görüp bir araya getirip sizin görmenizi sağlıyorum, bunu da lezzette yapıyorum. Nasıl grafik tasarımcısı hayal edemeyeceğimiz bir şeyi kurgulayıp yazar, çizer ve önümüze koyar... Aslında bu doğada var olan bir şey; var olanı birbiriyle birleştirip ortaya çıkarıyorum" diyor.

DÜNYALI MUTFAĞI
Maksut Aşkar, yemeklerini herhangi bir ülkenin mutfağına ait görmüyor. O, yemeklerine 'dünya mutfağından' demek yerine 'dünyalı' demeyi tercih ediyor... Mutfağında bir aşçı ekibiyle çalışan lezzet tasarımcısı, "Benim mutfağıma kızartma, kış domatesi giremez" diyor. Yiyecekleri doğru ve sağlıklı pişirme taraftarı olan Aşkar, yemeklerinde tuz olarak sadece deniz tuzu kullanıyor.


BERİL ÖZCAN

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Başkalarının parasıyla...Haberin kozu atv'de
Uçardık atlardık zıplardıkBekarlığa veda estetiği
Onlar sunucuysa ben değilim!..Alternatif rotalar
Piyano değil kalemini konuşturduHonda'nın en yeni akordu!..
Teknoloji ve sanat buluştuGüneş sarısına siyah gölgeler
Yaza özel bakımRuhunuzu sanatla besleyin
GÜNCEL
İki İki başkan orman arazisini de sattı
Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız ile Orhanlı Belediye Başkanı...
'Senin için dede'
Yürekler 3 kez daha yandı
80'lik zanlıya 50 yıl
Yersiz ölüm!
Akdeniz'de 20 YTL'ye tatil
Krizden sonra hassas dönem
SPOR
Sürpriz Sürpriz aday Albelda
Valencia'dan ayrılacak olan İspanyol yıldızın menajeri Gines Carvaja,...
Fener doğru yolda
Lincoln geliyor
Asla affetmeyiz
Galatasaray'ın bombası Benny...
Marco hülle olacak!
Itandje'ye rest
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 30°C 22°C 
ANKARA Az Bulutlu 31°C 15°C 
İZMİR Az Bulutlu 34°C 23°C 
ANTALYA Az Bulutlu 37°C 25°C 
ADANA Yer Yer Sağanak Yağışlı 33°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 34.631,550 D:% -2,65
DOLAR S: 1,221 D:% -0,08
EURO S: 1,940 D:% 0,65
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi