Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 20 Haziran 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
İhale skandalı!
İşte 'ihale bildirim' isteğine 2 ayrı cevap yazıldığının belgesi...
Sahte tutanak ve sahte sözleşme de 'iptal' tarihli

İhale Yıldız'ı

Başkan Yıldız, 8 bin metrekarelik araziyi ihaleye çıkarttı. 8 şirketin 7'sine 'İptal ettik' dedi. Aynı gün bir kişi 2 milyon $'lık araziyi kaptı.



Akfırat Belediyesi, 4 pafta, 2074 parselde bulunan 8 bin metrekarelik sanayi imarlı araziyi ihale usulüyle satışa çıkarttı. İhaleye 8 firma başvurdu. Belediye Başkanı Hilmi Yıldız, katılanlara "İhale eksik belgeler nedeniyle iptal edildi" açıklaması yaptı. Bunun üzerine, 7 firma yatırdıkları teminatları makbuz karşılığı alma garantisiyle belediyeden ayrıldı.

TEK KİŞİLİK İHALE TİMİ!
Ancak ihaleye katılan 8 kişiden biri olan Ali Kılıç, bunu yapmak yerine binada kalmayı tercih etti. Çünkü, Başkan Yıldız herkes gittikten sonra ihaleyi Ali Kılıç'a verdi. Arazi 800 bin YTL'ye "ihaleye katılan tek firmanın" üzerinde kalmış gibi gösterilip satış işlemi yine aynı gün yani 4/12/2007 olarak "encümen kararı"yla kayıtlara geçti. Neticede, arazi satışı tapuya 28/12/2007 tarihinde tescil edildi.

Sandık sandık yolsuzluk!
Akfırat Belediyesi'ne vatandaşın ödediği inşaat harçları ve diğer ödemelerin, resmi belediye makbuzu yerine ortada olmayan bir sandık adına tahsil edildiği ortaya çıktı. Bir vatandaş, belediyeye 80 milyar ödeme yaptı. Ancak tahsilat makbuzunda "Muhtaç Kimselere Yardım Sandığı" yazıyor. Bu sandığın ne olduğunu hiç kimse bilmiyor.

Akfırat Belediyesi'nin yolsuzluklarına son örnek... Yasalara göre belediye kendi adına çek kesemez. Akfırat Belediyesi çekleri ise havalarda uçuşuyor...


***

İhale skandalı!

Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız, sanayi imarlı 8 bin metrekarelik arazi için ihale düzenledi. Başvuran şirketlere ihalenin iptal olduğu söylendi. Bir firma yarım saat sonra araziyi alıp gitti.

Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız'ın vurgun dosyalarını açıklamaya devam ediyoruz. Daha önce planlar üzerinde Orhanlı Belediye Başkanı Cemil Ekşi'yle birlikte birtakım "oyunlar" yaparak kendisine, yakınlarına, sahte şeyh Yaşar Yılmaz'a arazi ve benzinlik yerleri verdiğini belgeleriyle yazdığımız Yıldız'ın, şimdi de ihalede nasıl yolsuzluk yaptığını açıklıyoruz.

HİBE ARAZİ PEŞKEŞ...
Can Akbaşoğlu adlı vatandaş tarafından belediyeye hibe edilen 8 bin metrekarelik sanayi imarlı arazi, Yıldız tarafından ihalede oyunlar oynanarak Ali Kılıç'a peşkeş çekildi. Olay, ihaleye katılmak isteyen, bunun için gerekli teminatı yatıran ancak kandırılan Cafer Yıldırım adlı şahsın belediyeye verdiği dilekçeye aldığı cevap üzerine ortaya çıktı.

PARALARINI GERİ VERDİ...
Akfırat Belediyesi aldığı karar doğrultusunda 4 pafta, 2074 parselde bulunan 8 bin metrekarelik sanayi imarlı araziyi satışa çıkartma kararı alınca, 8 kişi başvurdu. Ancak ihale tarihi olarak daha önceden belirtilen 4.12.2007'de belediyeye gidenler, garip bir durumla karşılaştı. Salona giren Belediye Başkanı Hilmi Yıldız, ihaleye katılanlara "ihalenin eksik belgeler nedeniyle Büyükşehir tarafından henüz onaylanmadığını ve katılanların yatırdığı teminat bedellerini makbuz karşılığı geri alabileceklerini" duyurdu. Bunun üzerine 7 kişi salondan ayrılarak, ertesi gün yani 5.12.2007 tarihinde paralarını makbuz karşılığında geri aldı.

ENCÜMEN KARARI BİLE VAR!
Ancak 8 kişiden biri olan Ali Kılıç, bunu yapmadı ve bir süre daha belediye binasında kaldı. Kılıç, herkes gittikten sonra "ihaleye tek başına" katıldı ve 800 bin YTL karşılığında "yarışı kazanmış" gibi gösterildi. Üstelik aynı gün satış işlemi yapıldı ve bu da bir "encümen kararıyla" kayıtlara alındı. Neticede, arazi satışı tapuya 28.12.2007 tarihinde tescil edildi.

BELEDİYEDEN BİLGİ İSTEYİNCE...
Ancak belediye bu durumun "farkına varılacağını düşünmemiş olacak ki" başka hiçbir "önlem" almaya gerek duymadı. Nitekim ihaleye katılmak için teminat ödeyen ve Başkan Hilmi Yıldız tarafından yapılan açıklamayla ihalenin ertelendiği zanneden Cafer Yıldırım, ihalenin tekrarı halinde belediyeden bilgi istedi. Bunu da 27.12.2007 tarihinde bir dilekçeyle bildirdi. Ancak uyanık Başkan, biri belediyeye diğeri de vatandaşa verilmek üzere 2 ayrı cevap dilekçesi yazdı.


Hicran AYGÜN

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
Cehennem sıcağıİstanbul'a zehirli su
Tuzla Başbakan'a emanetBüfede pompalı dehşeti
İşte o maganda!Profesöre suç duyurusu
Rusya maçı kazandı, Rus...Parayı yuttu, hastanelik oldu
Takdir belgesi evine geldi...Doktor ölümüne bayılttı
Keneye karşı aşı yollda...Hastalıklara savaş açtılar
Homoseksüellikten...KKKA bir can daha aldı...
Ankara'da da panik hakim!İshal nedeniyle hayatını...
Orman arazilerinin...Yıkılamayan ada!
25 hektar orman yandıÖSS'yi daha çok aday kazanacak
Kanala uçtu bagajdan çıktıFinansçının şüpheli ölümü
Otobüste gaspçı dehşetiŞehit onbaşıya hazin veda
Hainlerin planı tutmadı...2.4 milyon YTL devretti...
EKONOMİ
30 30 bin Türk Viyana'yı kuşatacak
30 bin Türk bu akşamki maç için Viyana'ya çıkarma yapacak Türkiye'den...
Tarım ürünleri mideyi değil...
Askeri bölgelerin satışına...
'Özel sektörle faiz yarışına...
Eğlencede rakipsiziz
İzmir'e dev merkez için 250...
Zorlu'ya Danıştay'dan iyi haber
MAGAZİN
Kültür Kültür indirimi yaptı
Tarkan, yarın akşam Manavgat'ta vereceği konserde 'Turizm Elçisi'...
'RTÜK engeline takılmadım'
Peri masalı evliliği...
Ayağının tozuyla yakalandı
Aklı Fener'de kaldı!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 28°C 21°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 31°C 17°C 
İZMİR Az Bulutlu 34°C 23°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 35°C 24°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 34°C 19°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.006,960 D:% -0,34
DOLAR S: 1,228 D:% -0,32
EURO S: 1,901 D:% -0,47
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
SPOR
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi