Güneş, kirli havuz suyu, böcek sokmaları ve bozuk gıdalar hastalıklara yol açabiliyor. Ancak çocukları bunlardan basit önlemlerle korumak mümkün....
Güneş yanıkları, güneş çarpmaları, besin zehirlenmeleri, burun kanamaları, böcek sokmaları, havuz ve deniz kirliliğine bağlı olarak gelişen cilt enfeksiyonları, yaz aylarında çocuklarda en sık ortaya çıkan hastalıklar arasında sayılıyor.
Hepatit A'dan aşıyla korunun Ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bu hastalıklar, aslında ailelerin alabilecekleri basit tedbirlerle önlenebiliyor. Bebeklere ve çocuklara güneşten koruyucu krem sürmek, açık alanda uzun kollu ince giysiler giydirmek, çocuğun havuz yerine temiz denizlere girmesini sağlamak, tükettikleri gıdaların taze olmasına dikkat etmek alınabilecek basit önlemler arasında yer alıyor. Yazın en sık rastlanan hastalıklar, havuz ve deniz kirliliğine bağlı oluyor. Kirli sulardan bulaşan, bu suların çocuğun ağzına kaçmasıyla ortaya çıkan Hepatit A hastalığından korunmak için mutlaka aşı yaptırılması gerekiyor. Uzmanlar, ailelere denizin temiz olması şartıyla havuz yerine denize girilmesini öneriyor. Denizden ve havuzdan sonra duş almak da çok önemli. Deniz minik bebeklere bile çok yararlı olurken, havuz suyu risk taşıyor.
En az 15 faktör kullanılmalı Ayrıca yaz aylarında sıcakların artmasıyla birlikte çocuklarda güneş yanıklarına da sık rastlanıyor. Bunun önlemini almak için en az 15 koruma faktörlü krem kullanılması gerekiyor. Krem kimyasal özellikte değil de fiziksel bariyer oluşturacak özellikte olmalıdır. Kimyasal bariyer etkisi olan koruyucular, bebeklerin ciltlerine zarar verebiliyor. Bunun dışında kaliteli gözlük, şapka, şemsiyeden de yararlanılabilir.