* Bebeğin organ gelişimi evresi olan hamileliğin ilk 3 ayında, mümkün olduğunca dental tedavilerden kaçınılmalıdır.
* Mutlaka tedavi gerekiyorsa, anne adayının jinekoloğu ile görüşülüp düşük riskinin var olup olmadığı öğrenilir ve tedavi ona göre şekillendirilir. Mümkünse tedavi ikinci 3 ayda gerçekleştirilir.
* Hamilelik sırasında günlük ağız-diş bakımı asla kesintiye uğramamalıdır.
* Gebelikte oluşan hormon artışı, ağız mukozasını dış etkenlere karşı özellikle bakteri plaklarına karşı daha hassas yapar.
* Günde 2 kez olmak üzere diş fırçası ve diş ipi kullanılarak etkili diş bakımı yapılmalı ve plak birikimine engel olunmalıdır.
* Ağız gargaraları ya da ılık tuzlu su ile gargara yapılarak, diş etlerinin rahatlaması sağlanmalı ve hassasiyeti azaltılmalıdır.
* Hamilelik döneminde kusma oluyorsa, ağız bol suyla çalkalanmalı ve diş hemen fırçalanmamalıdır. Çünkü kusma sonucu oluşan mide asidi, fırçalama etkisi ile beraber dişlerde aşınmalara neden olur. Ancak kusmadan 1 saat sonra dişler fırçalanmalıdır.
* Gebelikte mümkün olduğunca ilaç kullanılmamalıdır. Kullanılması gerekiyorsa, anne adayının jinekoloğu ile görüşülüp gerekli ilaç verilmelidir.
* Dental tedavilerde kullanılan lokal anesteziklerin, üretici firmanın önerileri doğrultusunda kullanıldığı takdirde herhangi bir sakıncası yoktur.
* Hamilelikte tetrasiklin grubu ilaçların alımına bağlı olarak bebeğin dişlerinde giderilemeyecek renkleşmeler oluşur. Kesinlikle bu tür ilaçların alımından kaçınılmalıdır.
* Her ne kadar diş hekimliğinde kullanılan röntgen makinelerinin radyasyon oranı düşük olsa da, hamilelikte röntgen çekiminden kaçınılmalıdır. Eğer herhangi bir zorunluluk yoksa bu işlem doğum sonrasına ertelenmelidir. Eğer mutlaka çekilmesi gerekiyorsa anneye özel koruyucu önlük giydirilmeli, hızlı film ve düşük doz uygulaması yapılmalıdır.