Erdem Aş Gıda Mühendisi Filiz Çalıştırır ise evde bazı önlemler alınmadığı takdirde ciddi zehirlenmeler olabileceğini belirtti. Çalıştırır, "Bazı alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor. Artan yemekleri oda sıcaklığında bekletmek ve et ürünlerini çiğ tüketmek zehirlenmeleri artırıyor" dedi. Filiz Çalıştırır, evdeki tehlikeleri şöyle sıraladı: * Evde pişen yemekleri soğuduktan sonra kapağı açık şekilde buzdolabına koyun. * Bayat balıkla birlikte yoğurt yemeyin. * Çiğ etten yapılan çiğ köfte, sucuk, salam gibi ürünlerde zehirlenme riski yüksektir. Sucuk, salam ve sosis gibi yiyecekler asla çiğ yenilmemeli. * Şoktan çıkmış beklemiş tavuk ile taze tavuk birlikte pişirilmemeli. * Et suyu, kemik suyu yazın kısık ateşte biraz daha uzun sürede kaynatılmalı ve bir kere kullanılmalı. * Kızartma yağları da en fazla 3 sefer kullanılmalı. * Kızarmış yağ ile taze yağ bir arada kullanmamalı. * Çabuk bozulacak et, peynir, süt gibi ürünler açıkta bekletilmemeli. * Mutfakta hijyene ve temizliğe özen gösterilmeli.