Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 01 Mayıs 2008  
Yazar Arşivi

Şeker (3)

Aşırı şeker kullanımının kanseri nasıl tetiklediğini önceki yazıda anlattık. Aşağıdaki tedbirlerle kanserlerin en az 3'te 2'si önlenebilir:
* Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin.
* Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren 'light' hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin.
* Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin. Taş devri diyetini uygulayın.
* Bol taze sebze ve meyve yiyin.
* Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın. Bunların yerine zeytinyağı ve doğal hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) tüketin.
* Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin.
* Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin. Mümkünse manda sütü kullanın. Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih etmeye çalışın.
* Günde 2 diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin.
* Günde 1-2 tatlı kaşığı kadar zerdeçal tozu tüketin.
* Yeşil ve siyah çay için (şekersiz!).
* Stresten kaçının.
* İyi uyuyun.
* Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durmaya gayret edin.
* D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın.
* Yeterli derecede egzersiz yapın.
* Alkol kullanmayın.
* İşlenmiş soya ürünü yemeyin.
* Yemekleri geleneksel yöntemlerle (buğulama, buharda pişirme) pişirin. Turbo fırınlar da kullanılabilir. (Hızlı pişirme yöntemleri, mikrodalga gibi, besin kayıplarına yol açar, ayrıca kanserojen ihtiva eder.)
* Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin. Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir.
* Teflon ve alüminyumu ise kesinlikle kullanmayın.

***

Bilindiği gibi, teknolojinin gelişmesiyle hem şeker gıdasını saf halinde hem de doğal birçok gıdanın bileşeni olarak tüketmekteyiz.
Özellikle tadına doyulmaz şekeri, çocukluğumuzdan beri lezzetle alıyoruz.
Hatta dünyada belki de sadece biz Türkler'in bir Şeker Bayramı bile var.
Ama dikkati elden bırakmazsak, özellikle kişisel olarak alacağımız tedbirleri kesinlikle uygulayabilirsek, "Şeker Bayram"larımızın daha bir sağlıkla yaşanmasına katkıda bulunabiliriz.
Temel prensibimiz şu olmalı:
Her şeyin fazlası fazladır!
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Şeker (2)   / 30-04-2008
 Şeker (1)   / 24-04-2008
 Kanser hakkında (4)   / 21-04-2008
 Kanser hakkında (3)   / 18-04-2008
 Kanser hakkında (2)   / 17-04-2008
 Kanser hakkında (1)   / 16-04-2008
 Sayılarla Türkiye   / 15-04-2008
 Nüfusumuz kaç olsun?   / 14-04-2008
 CEO'dan gazeteci gazeteciden CEO!   / 13-04-2008
 301'in geldiği nokta   / 11-04-2008
GÜNCEL
Eğitim Eğitim şart hocam
İlköğretim okulu öğretmeni, öğrencilerini ağızlarına acı biber...
'Neden kalkmıyorlar?'
Raylarda hayati tehlike
Acı tesadüfün böylesi...
6 milyon YTL'lik umut
Kaçmak tahrik nedeniymiş
Maskeli travesti soyguncu
SPOR
Her Her şey huzur için
Zico'nun avukatıyla her konuda anlaşan Başkan Aziz Yıldırım,...
Eğitimli holigan
Bu takım benim eserim
12'de vuracağız
Fenerbahçe'ye gözdağı
Maça gelin kampanyası
Adam başı 130 bin $
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 19°C 11°C 
ANKARA Az Bulutlu 20°C 6°C 
İZMİR Az Bulutlu 22°C 14°C 
ANTALYA Az Bulutlu 24°C 13°C 
ADANA Az Bulutlu 28°C 11°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.468,120 D:% 0,96
DOLAR S: 1,283 D:% -0,43
EURO S: 1,995 D:% -0,67
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu