* Toplu gıda tüketim yerlerinde ekmekler buzdolabında saklanarak yeniden tüketilebilir.
* Evlerde ekmek kurutularak ya da galeta unu yapılarak yeniden dönüşümü sağlanabilir.
* Tirit, boza veya yumurtalı ekmek de yapılabilir.
* Ekmeğiniz ertesi güne kaldığında bayatlar, hatta küflenir. Bunu önlemek için ekmeği temiz bir poşet içinde buzdolabına kaldırın ve dilediğiniz zaman dolaptan alıp ısıtarak sofraya getirin.
* Bayat ekmeği yumuşatmak için dilimleyin, delikli bir kevgire koyun. Su dolu bir tencerenin üzerine oturtun ve kapağını örtün. Su kaynadıkça ekmeğe nemlilik kazandırıp yumuşatacaktır.
Bayat ekmeği çöpe atmadan önce deneyebileceğiniz lezzetli seçeneklerden bazıları: * Küp kesip fırında kıtırlaştırın. Çorbaların yanında servis yapın.
* Bayat ekmekten lezzetli pizza yapmak mümkün.
* Bayat ekmekle ekmek tatlısı da yapabilirsiniz.
* 2-3 yumurtayı çırpın. 1 fincan süt veya su ilave edin. Ekmekleri karışıma bulayarak kızartın.
* Dilimlenmiş ekmeklere tereyağı sürün. 2 yumurtayı beyaz peynir veya çökelekle karıştırın. Karışımı ekmek dilimlerinin üzerine sürün. Fırında üzeri pembeleşinceye kadar kızartın.