SADIK ÇELİK UYARIYOR... Et: Etlere bradmix denilen bir tür kimyasal maddenin enjekte edilmesiyle parlaklılığını, renginin kırmızılığını ve ağırlığını artırma yoluna gidiliyor. 100 gramlık et, 140 gram oluyor. Bal: Küflenmesini ve güvelenmesini engellemek için arının peteğine zehirli naftalin ilave ediliyor. Ekmek: Esmer ekmeklerin üretiminde rengin koyu olması için arpanın yakılarak siyahlaştırılmasıyla elde edilen maddeler kullanılıyor. Bunlar kansere yol açıyor. Zeytin: Zeytin, kostikle karartılıyor. Kostik ve paslı demir reaksiyona sokularak erken olgunlaştırılmaya tabi tutuluyor. Kostik endüstriyel temizlikte kullanılan bir madde. Bulgur: Tavuk yemi olarak faydalanılan esmer ve beyaz buğdayı, safran kimyasal boyasıyla sararttıktan sonra piyasaya sürüyorlar. Esmer şeker: Esmer şekerlerde kullanılan melas yerine, toz şekeri fırında yakarak esmerleştiriyorlar. Bu da kanser riski taşıyor. Süt: Mandıralarda kesik sütü normale döndürmek için içine soda katıyorlar ve taze sütmüş gibi piyasaya veriyorlar. Kaşar: 10 kilo sütten 1 kilo kaşar elde edilirken, soya proteini katılan sıfır yağlı 6-7 kilo sütten 1 kilo kaşar yapılmaya başlandı. Aradaki eksiklik, nebati margarin kullanarak gideriliyor.