İstihdam fazlası personel aile yardımı ödeneğini istesin!
Özelleştirilen veya özelleştirme kapsamında yer alan kuruluşlardan 4046 Sayılı Kanun'un 22'nci maddesine göre atanan personele aile yardımı ödeneğinin ödenmesinin önü açıldı. Özelleştirme sonucu kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilen personele, 4046 sayılı kanun çerçevesinde eski kurumundaki kadrosunun maaşı ile atandığı kurumdaki kadrosunun maaşı arasındaki fark fark tazminatı olarak ödeniyordu. Uygulamada nakle dilen personelin ücretine "aile yardımı ödeneği"nin dahil edilerek hesaplanması; ilgililere ödenecek fark tazminatının azalma sına neden olduğu gibi, devlet memurla rına sosyal yardımlar kapsamında ödenmek te olan aile yardımı ödeneğinden de yoksun bırakılmaları sonucunu doğuruyordu.
Kurumunuzabaşvurun... Bunun için ilgili personelin halen çalıştıkları kurumlarına müracaat etmeleri ve geçmişe dönük aile yardımı ödeneklerini istemeleri gerekmektedir. Nitekim, Türk Sağlık-Sen ve Türk Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanlığı'nın girişimiyle Mersin il Sağlık Müdür lüğü'ne yapılan başvuruyla özelleştirme nedeniyle Sağlık Bakanlığı'na nakledilen personelin 2003 yılından bugüne kadar olan aile yardımı ödeneğinin istenilmesine, Mersin Sağlık Müdürlüğü tarafından 17 Mart 2008 tarihli yazıyla olumlu yanıt verilmiştir.
MaliyeBakanlığınakledilenmemurunmağduriyetinigiderdi Maliye Bakanlığı, istihdam fazlası personelin (İFP) aleyhine olan bu uygulamaya açıklık getirdi. Bakanlık, aile yardımı ödeneğini, fark tazminatı ödemelerinde personelin gerek eski çalıştığı yerdeki kadrosu gerekse yeni görev yaptığı yerdeki kadrosu için yapılan ödemeler toplam net tutarının hesabında dikkate alınmaması gerektiği yönünde görüş verdi. Bu itibarla nakledilen personele hem bundan sonrası için hem de geriye dönük olarak aile yardımı ödenmesinin önü açıldı.