Pastırma cep yakan fiyatıyla zengin sofralarını süsler hale geldi. Et fiyatlarındaki artışın yüzde 10 zam getirdiği pastırmanın kilosu 42 YTL'ye kadar çıktı.
Yüksek fiyatıyla dargelirli için hayal olan, ortadireğin de alım gücünü zorlayan pastırma, artık zengin sofralarını süslüyor. Kayseri'de pastırmaya, et fiyatlarındaki yükselişe bağlı olarak ortalama yüzde 10 zam yapıldı. Ünlü kuşgömü pastırmasının kilosu 42 YTL'ye çıkarken, ortalama 20-25 gram ağırlığındaki 1 dilim pastırma 90 kuruş oldu.
EN UCUZU 24 YTL OLDU Fiyat ayarlamasıyla birlikte, birinci sınıf olarak adlandırılan ve kilosu 38 YTL'den satılan kuşgömü, sırt, tütünlük ve antirkot pastırmanın kilosu 42 YTL'ye, ikinci sınıf olarak adlandırılan ve kilosu 28 YTL'den satılan şekerpare, eğrice, kenar, dilme ve but yarma pastırmanın kilosu 30 YTL'ye, çıkıntı olarak adlandırılan 3. sınıf döş, omuz ve kürek pastırmanın kilosu ise 22 YTL'den 24 YTL'ye çıktı.