Çocuklar en çok anne sütünden katı gıdalara geçiş döneminde; 6 ay ila 1.5 yaş arasında kabızlık yaşıyor. Çocuğun canının acıması bir kısır döngüyü başlatıyor.
Çocuklara verilen tuvalet eğitimi kadar, tuvaletin kendisi de çok önemli. Öncelikle minik poposunun konforunu sağlamalısınız. Çocuğa uygun klozet kullanmalısınız ki, korkmadan otursun.
Çocuklarda kabızlık doğuştan olduğu gibi sonradan da ortaya çıkabiliyor. Daha çok aşırı ilgi gösterilen ve aşırı temizlik arzusu olan çocuklarda kabızlık oluyor. Poposu acıyan çocuk, kaka ataklarını atlatıp, günlerce tuvalete çıkmıyor. Korku ve bekletme sonucu bir kısır döngü başlıyor. Kakanın sertleşmesiyle adaleler yırtılıyor, çatlaklara bağlı kanamalar ortaya çıkıyor. Ve bu durum uzun sürdüğünde popo bölgesinde yapısal değişiklikler oluyor. Tedavide ise; öncelikle dolu bağırsaklar lavmanlarla boşaltılıyor. Diyet ve şuruplarla kakanın yumuşak olmasına çalışılıyor. Popoya sürülen uyuşturucu krem ve arkasından konulan bir fitille kakanın en sert kısmı yumuşatılıp çocuk kaka yapmaya zorlanıyor. Çocukların ağrı hissetmeden tuvalete düzenli çıkmasına çalışılıyor. Ancak bu çok sabır gerektiriyor, tedavi yıllarca sürebiliyor.