Hamilelik döneminde bebeğinve annenin kemiklerinin sağlıklıolabilmesi için anne adayının,günlük 1200 ila 1500 mg kalsi-yum alması gerekiyor. Dr. Çağ-daş Kışlaoğlu, bebek bekleyen ka-dınların bu dönemde süt ve süt ürünle-riyle yeşil yapraklı sebzeler gibi kalsiyum ba-kımından zengin gıdalar tüketmesi gerektiğini vur-guladı. Dr. Kışlaoğlu, şu önerilerinde bulundu:- Hamilelik süresince A, C ve D vitaminleri ilefosfor ve kalsiyum yönünden zengin temelbesinler, meyveler-sebzeler almaya dikkatedin. Ayrıca tahıl, süt ve süt ürünleriyle,balık ve yumurtayı dengeli olarak alın.- Özellikle yemek aralarında şekerdenmümkün olduğu kadar uzak durun. Ku-rutulmuş meyve ve karamel gibi yapış-kan şekerli yiyeceklerden kaçının.
NEDEN ÇABUK ÇÜRÜR? - Bu dönemde tatlıya, abur cubura aşırıistek olur ve diş fırçalama ihmal edilir. - Hamileliğin ilk aylarında görülen kusma-lardan sonra anne adayı ağız bakımına ye-terince özen göstermeyebilir. - Hormonlarının etkisi ile diş etleri daha ça-buk kanar; anne adayı, dişlerini fırçalamak is-temez. Gebeliğin ilk 3 ayında dental teda-viden kaçınılmalıdır.