* Aşırı terlemede ıslaklığın yanı sıra koku faktörü de çok önemli. Aşırı baharatlı, acılı ve yağlı gıdaların ter kokusunda etkili olabildiğini söyleyen Uzm. Dr. Şafak Metekoğlu, bu durumun sadece terleyen kişiyi değil, çevresini de olumsuz etkilediğini belirtti. Uzm. Dr. Metekoğlu, bölgesel terlemede kişilerin başvurduğu bazı önlemleri şöyle sıraladı: "Koltukaltı terlemesi için daha çok alüminyum hidroksit ürünler kullanılıyor. İçinde belli bir oranda terlemeyi giderici maddeler bulunan deodorant ve stickler de etkili olabiliyor. Bunlar bir dereceye kadar terleyen yeri engelleyebiliyor. El terlemelerinde alınacak herhangi bir önlem yok. Ancak koltukaltı ve ayak terlemelerinde ürünler kullanılabilir. Ayağı pudralamak, terlemeyi giderici kozmetikleri kullanmak söz konusu olabiliyor. Genel terlemede ise kişinin pamuklu, teri emecek, hava alan giysiler giymesi de yararlı olabilir. Ancak terleme hastalık durumundaysa, hangi önlem alınırsa alınsın önüne geçilmesi söz konusu değil.