Büyüme çağında iyi bir kemik kütlesine sahip olmak için yeterli derecede kalsiyum ve D vitamini tüketimi önemlidir. Çünkü kalsiyum 25 yaşına kadar depo edilebilen bir mineraldir. Bu yaştan sonra depolarımızı doldurabilme gibi bir şansımız yoktur. 35 yaşından sonra kemiklerden kalsiyumun çekimi başlar. Bu çekimi azaltan tek faktör ise spor yapmaktır. Bu da daha çok dayanıklılık sporlarıyla; en azından tempolu yürüyüş veya hafif ağırlık çalışarak mümkün olabilir.
Haftada 3 kez spor yapılmalıdır Spor yapmak aynı zamanda denge ve esneklik kazandırır. Bu da düşme riskinizi azaltır. Haftada en azından 3 kez spor yapmak yeterlidir. Hareketsizlik, kemikten kalsiyum çekimini ve idrarla atımını artırır. Uygun egzersiz yapılması ve yeterlidengeli beslenme ile ilerleyen yaşlarda bile kemiklerin kırılganlık riski azaltılabilir. Kalsiyum dengesini iyileştirmek için günde 1000-1200 mg almak lazımdır. 400-800 mg D vitamini alımı gerekir. Çünkü D vitamini kalsiyumun bağırsaklardan emilimine ve kemiklerde depolanmasına yardımcı olur.
Aşırı tuzdan kaçınılması gerekir Hamilelik ve emzirme döneminde kadınların kalsiyum ihtiyacı günlük 1500 mg'a kadar çıkmaktadır. Ayrıca aşırı protein alımından ve aşırı tuz tüketiminden sakınmak gerekir. Yine kemik sağlığını korumak adına yaşa göre belli bir kiloya sahip olmak önem taşır. Tanı için risk durumu kemik yoğunluğunun ölçülmesi ile belirlenir. Doktorunuz gereken tetkik ve değerlendirme süreci ile ilgili gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeyi yapacaktır.