Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 12 Ocak 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Nereden nereye?
Baba mesleğini seçmedi
Tekstilci kuş Aydın
18 yaşında assolist

Nereden nereye?

Hiçbiri sanatçı olarak gelmedi dünyaya! Sahnelerin parlak ışıklarıyla tanışmadan önce bambaşka meslekleri vardı....



Hemen herkes, Cüneyt Arkın'ın gerçek mesleğinin doktorluk olduğunu ya da İbrahim Tatlıses'in inşaat işçiliğinden geldiğini bilir. Hepsi birer ünlü şarkıcı olan diğer sanatçılar, ünlü olmadan önce ne iş yapıyorlardı dersiniz? Ferdi Tayfur'un uzun yıllar traktör şoförlüğü, Serdar Ortaç'ın tornacılık, Murat Kekilli'nin hamallık, İzzet Altınmeşe'nin berberlik, Adnan Şenses'in marangozluk yaptığını ya da Harika Avcı'nın fabrika, Ebru Gündeş'in ise konfeksiyon işçisi olduğunu, Çelik'in okuyabilmek için limon sattığını biliyor musunuz?

SAYILARI 150'Yİ AŞIYOR

Magazin dünyasına adım atmadan önce normal birer vatandaş gibi ekmeğini kazanan ünlüler, o günleri şimdi belki neşe, belki de hüzünle anıyor. Bazıları o günleri anlatmaktan çekinmezken, bazı ünlü isimler ise geçmişlerinin üzerine bir perde çekmeyi tercih ediyor. İşte şimdi yüz binlerce hayranı olan ünlü sanatçıların daha önceki meslekleri ve bilmediğiniz kısa yaşam öyküleri...

Güzellik uzmanıydı
Lise yıllarından itibaren güzelliğine düşkün olan Deniz Seki, makyaj ve cilt bakımı üzerine eğitim aldı. Güzellik uzmanı olarak çalışırken Melih Kibar tarafından keşfedilen Deniz, Pop Show Yarışması ile adını duyurdu.

Madonna tezgahtardı
Genç bir kızken sesi beğenilen ve ünlü olmak için yanıp tutuşan Hande Yener, bu hayalini gerçekleştiremeyince bir mağazada tezgahtarlığa başladı. Hande'nin hayatı çalıştığı mağazaya Hülya Avşar'ın gelmesiyle değişti. Hande, Sezen Aksu'yla başladığı yolculuğunda epey yol katetti.

Tornacılık mezunu
16 Şubat 1970 yılında İstanbul'da dünya-ya gelen Serdar Ortaç ailesinin tek ev-ladı. Çocukluğu İstanbul'un en eskisemtlerinden biri olan Kocamustafa-paşa'da geçen Ortaç'ın babası tor-nacıydı. Babasının zoruyla Hay-darpaşa Endüstri Meslek LisesiTorna Tesviye Bölümü'nü bi-tiren Serdar, lise boyuncababasının atölyesinde çalıştı.

Reklamcılıktan geldi

İzmir'li olan Pınar Aylin, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü'nü bitirdi. Mezun olduktan sonra bir süre, TRT İzmir Televizyonu ve çeşitli özel kanallarda sunuculuk ve yapımcılık yapan Aylin, klibini bir kamyonet kasasında çektiği 'Deliler Gibi' şarkısıyla bir anda şöhret oldu.

Traktör şoförü Ferdi
Küçük yaşında babası öldürülen Ferdi Tayfur, çiftçilik yapmak zorunda kaldı. İstanbul'daki şarkıcılık denemeleri birkaç kez hayal kırıklığıyla sonuçlanan Tayfur, 1973'e kadar traktör şofölüğü ile geçimini sağladı.

Turist rehberi
Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan Yaşar, öğrencilik yıllarında para kazanabilmek için turist rehberliği yaptı. Ardından barlarda sahne almaya başlayan Yaşar, ilk albümü 'Divane'yi 1995'te çıkarttı ve pop müziğin romantik prensi olmayı başardı.

Hamal Kekilli
Yörük olan Murat Kekilli, yazlarını Toroslar'daki yaylalarda geçirdi; 6 yıl boyunca Adana'da hamallık yaparak geçimini sağladı. Taa ki, 'Bu Akşam Ölürüm'le müzik piyasasına girene kadar...

Eurovision'la başladı
Babası gazeteci, annesi ise resim öğretmeni olan Ayşegül Aldinç'in asıl mesleği desinatörlük. 6 yıl Yıldız Porselen Fabrikası'nda desinatörlük yapan Aldinç, aynı dönemde müzik çalışmalarını amatörce sürdürdü. Aldinç, müzikteki ilk ciddi sınavını ise bir zamanlar büyük önem taşıyan Eurovision'da 'Dönme Dolap' ile verdi.

Marangozluktan radyoya
Babası memur olan Adnan Şenses, ailesinin ısrarı üzerine marangozluk yapmaya başladı. Uzun yıllar marangoz atölyesinde çalışan ve burada söylediği şarkılarla beğeni toplayan Şenses, Ankara Radyosu'nun sınavına girerek müzik dünyasına adım attı.

Konfeksiyon işçisiydi
Ebru Gündeş, eğitim hayatını sürdüremeyince ailesine katkıda bulunmak için konfeksiyon işçiliğine başladı. Atölyede söylediği şarkılarla herkesin dikkatini çeken Ebru, bir tanıdığı tarafından Neşe Demirkat'a götürüldü ve müzik piyasasına adım attı.

Limon sattı
Babasını çocuk denecek yaşta kaybedince ailesi maddi imkansızlıklar içine düşen Çelik, pazarlarda limon sattı. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nı kazanan Çelik, pop dünyasına hızlı bir giriş yaptı.

Yeşil sahalar
12 yaşına kadar hem annesini hem de babasını kaybeden Davut Güloğlu, sahnelerden önce yeşil sahalardaydı. Rize Belediye Spor'da top koşturan Davut, aradığı başarıyı müzikte yakaladı.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
40 yıl hatırlı kahve...Her şeye rağmen
'İdrar yolu reflü'sü...Gözyaşlarım kıymetli...
Bu fiyatlar kaçmazCildinizi arındırıyor
'Maskeli Beşler' Kıbrıs'ı...Hamburger değişti
1 saatte kusursuz tırnaklarGünün mönüsü
Etkinlik takvimi
GÜNCEL
Bombacı Bombacı kampta
Usta gazeteci Savaş Ay, Diyarbakır'daki hain saldırıyı düzenleyen...
Yüzyılın annesi
Her şeyin sahtesi yapılır!
Yasal işleri fuhuşu örtüyormuş!
Yeni yaşını göremedi
DHKP-C'li simitçinin...
Valilik hastaya ayıp etti
SPOR
Çizme'de Çizme'de dev zirve
İlk önce Appiah'ın menajeri Luca ile masaya oturup Ganalı oyuncunun...
Lincoln'ü kovdular!
Son karar Beto
Aynı şoku yaşamayalım
Hasan kadro dışı
Soğuk mazeret değil
Trabzon kenetlendi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 7°C 1°C 
ANKARA Sisli 1°C -11°C 
İZMİR Az Bulutlu 12°C 2°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 14°C 6°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 11°C 0°C 
EKONOMİ
IMKB E: 51.920,590 D:% -0,82
DOLAR S: 1,149 D:% -0,56
EURO S: 1,700 D:% -0,09
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku