Soya fasulyesi, özellikle kadınlar için büyük önem taşıyor. Birçok kronik hastalıkla savaşmada önemli rol oynayan soya, özellikle hormona bağlı kanserlerde (kadınlarda rahim ve göğüs kanserleri) tıp otoriteleri tarafından faydalı bulunuyor. Ayrıca, kandaki kolesterolü düşürdüğü ve böbrek hastalarının beslenmesinde de önemli yeri olduğu biliniyor. Soya fasulyesinde bulunan yüksek orandaki izoflavonlar da, menopoz sonrası kadınlara uygulanan östrojen hormonunun yerine geçebilecek bir potansiyele sahip. Ayrıca, kalp hastalıkları ve kemik erimesi riskini de azaltıyor.
JAPON KADINLARI ÇOK ŞANSLI! Uzmanlar, soya fasulyesinin göğüs kanserini önlemedeki etkisinin birçok araştırmaya konu olduğunu bildiriyor. Japonya'da kadınlarda göğüs kanserine az rastlandığını vurgulayan uzmanlar, Güneydoğu Asya'da kadınların günde 10-50 gram soya tüketiyor olmasının kansere karşı koruma sağladığını düşünüyor. Soyanın, içerdiği izoflavonlar sebebiyle de kemik yoğunluğuna yararlı etkileri olduğunu ifade eden uzmanlar, yapılan araştırmalara göre, Japon kadınlarının, batılı hem cinslerine göre daha az sorunlu menopoz yaşadıklarının görüldüğünü kaydediyor.