Yıllara meydan okumak için bol miktarda avokado, tarçın, susam, greyfurt ve kırmızı acı biber tüketin....
Her biri sizi formda tutan ve yaşlanma emareleriyle savaşan yiyecekler. İşte onları yemek için diğer nedenler... Böğürtlen: İçerdiği anti-oksidanlar cilt yaşlanmasına karşı savaşır. Böğürtlen, kan dolaşımındaki şeker emilimini yavaşlatan lifler açısından da zengindir. Yeme şekli: Bir kase böğürtlen günlük anti-oksidan ihtiyacınızı karşılar. Avokado: Düşük kolesterol, düşük sodyum, zengin Omega-3 yağ asitleri içeren avokado, yağ yakılmasını sağlar. Ayrıca yaşlanma işaretlerini yavaşlatan E vitamini içerir. Yeme şekli: Peynir yerine kızarmış ekmeğin üzerine koyun ya da salataya ekleyin. Tarçın: Tarçının içindeki antioksidan, vücudun kan şekeri seviyesini stabilize etmesine yardımcı olur ve karbonhidratlara duyulan isteği sakinleştirir. Yeme şekli: Dilimlenmiş, ısıtılmış ya da pelte haline getirilmiş elmanın üstüne tarçını dökün. Çayınıza baharatlı bir tat için tarçın çubuğu koyun. Susam tohumu: Sağlıklı bir karaciğer için ideal ve yağ yakımını destekleyen doymamış yağ, E vitamini ve kalsiyum açısından iyi bir kaynaktır. Yeme şekli: Tahinle ya da kızarmış ekmeğin üzerine balla sürebilirsiniz. Ayrıca kızarmış susam tohumlarını sebzelere ekleyin, oldukça lezzetli olur. Greyfurt: Güçlü anti-oksidanlara sahiptir ve yaşlanmayla ilgili hastalıkların çözümünü kolaylaştırır. Ayrıca düşük kalorili bir yiyecektir, yarım greyfurt sadece 60 kalori içerir ama bir elmadan daha fazla life sahiptir. Yeme şekli: Sağlıklı bir kahvaltının bir parçası olarak ya da yemeğin sonunda yiyebilirsiniz. Kan şekerinizin olumsuz etkilerini bertaraf eder. Acı kırmızı biber: Geçici olarak metabolizmaya destek olur ve kan şekeri seviyesini düzenler. Yeme şekli: Her türlü kuru ya da taze kırmızı biber işe yarar. Ama en iyisi yemeği pişirirken eklemektir.