Yemekle ve yemekten sonra yenilen meyveler, midede alkole dönüşüyor.
***
Meyve sarhoşluğu
Yemekle birlikte tüketilen meyve, midede alkole dönüşüyor. Beslenme uzmanları, meyvenin yemekten 2 saat sonra yenilmesi uyarısında bulunuyor.
Vücut için çok önemli bir besin grubu olan meyveleri yeme zamanlaması, sağlık açısında hayati önem taşıyor. Uzmanlar, yemekle birlikte yenilen meyvelerin bir süre sonra midede alkole dönüştüğünü ifade ediyor. Selçuk Üniversitesi Meram Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Türk, özellikle yılbaşı akşamı tüketilen yiyeceklere dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye'de meyvelerin genellikle yemekle birlikte tüketildiğini belirten Türk, yemekten sonraki 2 saat içinde yenilen meyvenin, midede mayalanmaya yol açtığını ve bunun da vücuda yük getiren asitlenmeye neden olduğunu söyledi.
ÖNCE SALATA Prof. Dr. Türk'ün açıklamalarına göre, yemekte tüketilen meyve midede şişkinlik yaratıyor. Bir nevi midede alkol oluşuyor. Ancak bu alkol, dışarıdan alınan alkolden vücuda daha çok zarar veriyor. Hem meyvenin yararları ortadan kalkıyor hem de damar sertleşmesine ve kalp sorunlarına davetiye çıkartıyor. Prof. Türk, meyvelerin vücuda yararlı olması isteniyorsa, elma, armut, portakal gibi meyvelerin yemekten en az 2 saat önce ya da sonra yenilmesini öneriyor. Salatanın ise yemekten önce yenilmesinin daha faydalı olduğu belirtiliyor.