Bir İtalyan daha
Dünyanın büyük metropollerinde iyi restoranlar ve cafeler olur. Hatta pek çok ünlü restoranın zinciri de vardır. Eh, İstanbul da dünyanın sayılı önemli metropol şehirlerinden biri. Bir İtalyan restoranı daha İstanbul'da açıldı; İstinyepark'ta. İtalya'da genelde ünlülerin tercihi olan gurme restoran cafe zinciri 'Panino Giusto' da böylece Türkiye pazarına girmiş oldu. İlki 1979 yılında açılan bu cafenin Avrupalı gurmelerin 'Milano'nun en iyisi' şeklinde nitelendirdiği panini ekmeğini maksimize eden şarküteri ürünleri var. Bir nevi, sandviç yeme alışkanlığını, yemek yeme sanatına dönüştürüyor. Zaten İtalyanlar bu yemek işini sanata dönüştürmekle ünlü değiller mi? İtalya'da evde veya dışarda yemek yemek bir ritüeldir. Yemek günün en önemli saatleridir. Makarnalar, pizzalar, zeytinyağlılar... Gerçi şu bilgiyi de vermeden geçemeyeceğim: Kimilerine göre, dünyada sadece Çin, Fransız ve Türk mutfağı uluslararası mutfak olarak nitelendirilir. İtalyan mutfağında 400 yemek vardır. Türk mutfağındaysa, 4 bin yemek var. Sadece, Türk tatlı sanatında 400'ün üzerinde çeşit var. Keşke biz de şu yemek işini sanata dönüştürüp dünyaya pazarlayabilsek...