Maydanoz suyu: İdrar söktürücü özelliği vardır. Yüksek oranda C vitamini içerir. Toksinlerin atımında büyük falda sağlar. Kivi: Hem C vitamini hem de E vitamini içeriği yüksektir. Artı, kalsiyum içeriği de yüksektir. Özellikle kadınlar mutlaka günde 1 tane yemelidir. Badem: Yağ seviyesini dengeler, cilde ve saçlara oldukça iyi gelir. Fındık ve ceviz: Yağ seviyesi ile tokluk verir, omega-3 içeriği ile kalp-damar sağlığını olumlu etkiler. Müsli: Kuru meyve ve fındık veya cevizle karıştırıp yarım yağlı süt ile tüketilebilir. Kan şekerini dengeleyip uzun süre tok kalmayı sağlar. Elma: Bağırsakların doğal boşalımına yardımcı olur. Havuçla beraber A vitamini açısından katkı sağlar. Soğan çorbası: Bağırsakların iyi çalışmasına katkıda bulunur. Kalp sağlığı üzerinde olumlu yönde etkisi vardır. Üzüm suyu: Demir içeriğiyle damar sağlığını sağlar, kolesterol plaklarının oluşumunu engeller. Brokoli, karnabahar, Brüksel lahanası, kereviz, enginar: Bu sebzeler, karaciğerin dostudur. Domates, greyfurt, sarımsak: İlaç gibi besinler arasında yer alır. Yağsız süt: Günde 1 su bardağı içilmesi, kadında meme kanserine yakalanma riskini büyük ölçüde azaltır. Prebiyotik yoğurt ve sütler: Bağırsaklardaki yararlı bakterilerin devamlılığını sağlayarak bağırsak hareketlerini düzenler ve kolon kanserine yakalanma riskini azaltır. Ananas: Sindirime yardımcı olur. Portakal, greyfurt, limon: İçeriğinde bulunan C vitamini ile vücut direncinin artmasını sağlar.
Bunların yanı sıra yeşil çay, biberiye, kekik çayı, ada çayı da günde 2 fincan mutlaka içilmelidir. Bol su içmek de önemlidir. Dereotu ve fesleğen iyi antioksidanlardandır. Yine yemeklere zerdeçal, kimyon ve zencefil eklenebilir. Zeytinyağı, bağırsakların beslenmesini sağlar. Güne mutlaka su içerek başlayın; ılıtılmış su bağırsakların yumuşamasına yol açar. Kabızlık problemi yaşamamak için ılıtılmış suyun içine 1 tatlı kaşığı bal veya pekmez ekleyip (Üzerine de alınabilir), sonrasında 15-30 dakika egzersiz yaparak bağırsakların hareketlenmesini sağlayın.