Trakya Üçgeni
Devletin önemli kuruluşlarının bazı yöneticileri, Başbakan Erdoğan'a bir rapor hazırladı. Kısa adıyla "Trakya Üçgeni"... Bu raporda, Trakya'ya kurulması planlanan Türkiye'nin en büyük havalimanı için 6 yerin ismi geçiyor. Türkiye'nin en büyük havalimanı, Trakya Üçgeni içinde olacak. Burası sadece havalimanı olmanın ötesinde, havalimanı şehri özelliği de kazanacak. 2010'dan itibaren, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları, ihtiyacı karşılayamaz hale gelecek. Günlük 70 milyon yolcuya hizmet edecek bir liman olacak. Trakya Üçgeni raporu, "Gizli" damgalı. Nedeni ise Trakya'da büyük rantın önüne geçmek... Bu liman; hava, deniz ve otoyol bağlantılı bir entegre şehir olacak. Trakya Üçgeni, "Çatalca-Terkos-Kemerburgaz" üçgenidir. Trakya Üçgeni raporunda, Çorlu ve Silivri'nin de isimleri geçiyor. Çorlu Havalimanı, hava kargo üssü olarak gelişecek.
Halkalıgümrükleri Halkalı gümrükleri, Trakya Üçgeni yakınına gidecek. Türkiye'nin lojistik üssü de burası olacak. Takvim olarak, Trakya Üçgeni içindeki Türkiye'nin en büyük havalimanının nerede kurulacağını biliyoruz. Ancak biz de gizli tutuyoruz... Ama vatandaşlarımıza bazı şifreler vereceğiz. Bildiğimiz, bölgede şu anda bile büyük rant hazırlıkları var.
BoğazKöprüsü Sarıyer-Beykoz arasındaki üçüncü Boğaz köprüsünün nereye kurulacağını, Takvim olarak ilk açıklayan biz olmuştuk. Bu köprüden devam edecek otoyol, Trakya Üçgeni içinden geçecek. Türkiye'nin en büyük havalimanının yakınından yeni otoyol geçecek ve Karadeniz hattına yakın olacak. İstanbul Ayazağa üzerinden metro bağlantısı sağlanacak. Trakya Üçgeni içindeki köylerimizin isimlerini tek tek biliyoruz. Çatalca'dan Karadeniz kıyılarında yer alan Durusu Gölü'ne bir hat çizin. Çatalca'yı, Hadımköy'ü, Kemerburgaz'ı ana noktalar yapın. Devam etmiyoruz...
Dubaihavaşehri Dubai'de dünyanın en büyük havalimanı yapılıyor. Hava şehri kuruluyor. Trakya Üçgeni de böyle olacak. Sağlık tesisleri, lojistik tesisler, spor alanları, alışveriş merkezleri, rezidanslar, çalışma ofisleri, çarşılar, eğlence merkezleri, helikopter özel tesisi, hava otobüs seferleri imkanı veren tesisler, demiryolu bağlantıları, otoyol bağlantıları, Karadeniz bağlantısı hep burada olacak. Atatürk Havalimanı, bugün 3 pisti. Yeni liman, 6 veya 8 pistli olacak. Pist uzunluğu 4.5 kilometre (Dubai gibi), 4 kalkış, 4 inişli. Liman içinde Atatürk Havalimanı gibi 2 veya 3 liman olması planlanıyor. Atatürk Havalimanı'na günde 800 uçak inip kalkıyor. 70 milyon yolcu, binlerle ifade edilen uçak iniş kalkışı... İstanbul, 2010 Dünya Kültür Başkenti. Türkiye, Trakya Üçgeni'ni 2010 yılında çok konuşacak. Trakya Üçgeni havalimanı şehrinde, kongre turizmi için çok özel bir yatırım planlaması da olacak. Şehirler batı yönüne gider, çok doğru... İstanbul da batı yönüne gidiyor. Karadeniz hattında yeni bir İstanbul doğuyor.