'Hastalar zehirleniyor' Türkiye'de 400 bin hasta var. Her gün 1 milyon 200 bin kap yemek tüketiliyor. Fiyatı ise 1-2 YTL. Hüseyin Bozdağ, 'Bu fiyat şirket batırır, hastayı zehirler' diyor
Avrupa Catering Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Başkanı Hüseyin Bozdağ'ın sahibi olduğu Emin Catering'in Alman devi Klüh ile şirket evliliği törenindeyiz. Yıllarını bu işe vermiş Hüseyin Bozdağ, konuşurken acı bir gerçekle yüzleştiriyor bizi: "Hastalarımızıiyibesleyemiyoruz." Bunun ne demek olduğunu da kendisi anlatıyor: "Bir gün babam hastalanmıştı. Anadolu'da bir tıp fakültesinin hastanesine götürdük. Yoğun bakımda hastanın 4 bin kalorinin üzerinde gıda alması gerekiyor. Babam bin 200 kalori bile alamadı. Bunu birebir yaşamış biriyim. Hastalarımız ucuz gıdalarla zehirleniyor." Hüseyin Bozdağ, Türkiye'de 400 bin hasta olduğunu belirterek, "Bunlar günde 3 öğünden 1 milyon 200 bin kap yemek tüketiyor. Bu gün hastanelerde verilen yemeklerin fiyatları 1 ila 2 YTL arasında. Bu fiyatla verilen yemek besler mi? Hayır. Ancak insanı zehirler. Hastalar kötü yemekten ölüyor. Türk insanı buna layık değil..." Özellikle kamu hastanelerinde yemeğin ucuz satılmasını da şöyle özetledi Bozdağ: "Bu, kamu ihale sisteminin bir sonucu. 10 liralık ihale kırılıp 40 liraya iniyor. Bu fiyat kırma sonucu kötü yemek üretiliyor. Biz bunun düzelmesini istiyoruz." Yeni ortaklıkla hastane cateringine gireceklerini söyleyen Hüseyin Bozdağ, Almanya'daki tecrübeyi ülkemize taşıyacaklarını söyledi. Avrupa'nın birçok ülkesinde gerek üretim gerek şoklu ürünle ihracat şeklinde Türk yemekleri sunacaklarını ifade eden Bozdağ, ilk kez bir Türk yemek firmasının dünyaya açıldığını da belirtti.