* SEBZE ÇORBASI: 6 aydan itibaren öğle öğününde 1-2 tatlı kaşığı ile başlanır, gittikçe artırılır ve günlük olarak hazırlanmalıdır.
Malzemeler: 1 su bardağı su, 1 orta boy havuç, 1 küçük patates, 1 tatlı kaşığı pirinç
Hazırlanışı: Tüm malzemeler tencerede ağzı kapalı olarak pişirilir. Tel süzgeçten geçirilip 1 çay kaşığı zeytinyağ ilave edilir. Bebek buna alıştıktan sonra, azar azar diğer mevsim sebzelerinden de ilave etmeye başlayabilirsiniz.
* MEYVE SUYU VE PÜRESİ: Elma, şeftali gibi meyvelerin suları 1-2 tatlı kaşığı ile verilmeye başlanır ve yavaş yavaş artırılır.
Malzemeler: Elma veya armut veya şeftali
Hazırlanışı: Meyve yıkanır, kabukları soyulur, cam rendede rendelenir ve tel süzgeçten geçirilerek suyu elde edilir. Günlük 50 ml civarında verilebilir. Bebek bunu rahatlıkla almaya başladıktan sonra, püre şeklinde de yedirilebilir. Şeker ilave edilmemelidir.
* MUHALLEBİ: Genellikle akşam öğünlerinde yatmadan önce verilir. İnek sütü 1 yaşına kadar önerilmediğinden mama ile hazırlanması önerilmektedir.
Malzemeler: 1 su bardağı su (200 ml), 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu, 6 ölçek devam biberon maması
Hazırlanışı: 1 su bardağı su ile 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu pişirilir ve ocaktan indirdikten sonra içerisine 6 ölçek devam biberon maması ilave edilip iyice karıştırılır.