Hangi gıdalar vitamin bakımından zengin?
A vitamini: Tereyağı, yumurta, süt, ciğer, ciğer yağları, balık, yeşil yapraklı sebzeler ve sarı sebzeler
B1 vitamini: Et, bütün tahıllar, bira mayası, sebzeler, ciğer ve yumurta
B2 vitamini: Süt mamulleri, etler ve yumurta...
Nikotinik asit: Amerikan fıstığı, ciğer mayası, sakatat B6 vitamini: Et, balık, yumurta, süt mamulleri
B12 vitamini: Et, ciğer, yumurta, süt mamulleri
C vitamini: Portakal, limon, greyfurt ve başka narenciyeler, patates, lahana, domates, yeşil biber
D vitamini: Balık ciğeri yağları, yumurta, süt mamuller.
Folik asit: Yeşil sebzeler, bira mayası, ciğer, börek
K vitamini: Yağda eriyen bir vitamin. Bunun için emilmesi büyük ölçüde mide ve bağırsakların normal yağ emme kabiliyetine bağlı.
E vitamini: Bütün tahıllarda
|