Kırtasiyeci isyanda Aldıkları ücretle geçinemeyen birçok öğretmen okulda kırtasiye malzemesi satıyor Kırtasiyeci esnafı ise 'Vergi veriyoruz, ayakta zor duruyoruz' diye tepki gösteriyor
Çocuğunuz okula gidiyorsa başınıza mutlaka gelmiştir. Öğretmenlerden bazıları çocuklar için kitap, kırtasiye listeleri yapıyor ve alınmasını istiyor. Size de bunları kendisinin verebileceğini söylüyor. Ya da öğretmen bazı yardımcı kitapları belirliyor, bunları almanız gerektiğini söyleyip size satıyor. Aslında bu veliler için bir kolaylık. Böylece sınıfta tüm çocuklar benzer malzeme kullanıyor, veli alışveriş telaşından kurtuluyor ve kolaylık oluyor.
İŞ YAPAMIYORLAR Ama bir kesim varki bu işe büyük tepki gösteriyor. O da kırtasiyeci esnafı. Çünkü bütün geçimini bu iş üzerine kuran, dükkan açan, vergi veren, yanında adam çalıştırıyorsa sigorta primi ödeyen esnaf, öğretmenlerin satış yapması dolayısıyla kendilerinin iş yapamaz hale geldiğinden şikayetçi. İşte bana gelen bir mektup özetle şöyle:
'BİZE YAZIK OLUYOR' "Bizler kırtasiyeci esnafı olarak ayakta zor duruyoruz. Kitaplar, kırtasiye malzemeleri büyük marketlerde satılıyor. Toptancı kitapçılar da öğretmenler aracılığı ile satış yapıyor. Bizler ne yapalım? Öğretmen sınıf annesi seçiyor, sınıf annesi her işi hallediyor. Toptancı bize kitap verirken yüzde 35-40 iskonto ile veriyor. Ama öğretmene tam fiyattan sattırıyor. Fiş yok, fatura yok. Öğretmen 'Benim kazancım yok', idare, 'Bizim haberimiz yok' diyor. Hergün okullarda cirit atan kitap pazarlamacıları ise okula katkı payı ödediğini anlatıyor. Bu nasıl oluyor, biri anlatsın..."