Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 21 Ekim 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Fener'in 100. yıl aşkı ağır bastı
Çok özel altın yapıldı
Sarı Kanarya aksesuarları

Fener'in 100. yıl aşkı ağır bastı

Fener'in ardından 100. yıl kutlamalarıyla taraftarını coşturan takım Beşiktaş'tı. Hatta Kartal taraftarı açtığı dev bayrakla, bir rekor kırdı. Fenerbahçe'nin 100. yıl marşına Kıraç imza attı. Beşiktaş ise bu yıla hazırladığı özel albümde popçu Mustafa Sandal imzalı parçayla tribünleri coşturmayı başardı....



Futbol... Spor, mücadele, hırs, para, öfke, eğlence, üzüntü ve neşenin iç içe geçtiği bir kavram. Son yıllarda ticari bir sektör haline gelen futbol, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir numaralı spor dalı. Futbolcuların aldığı transfer ücretleri ve yapılan yatırımlarla milyonlarca doların döndüğü futbol sektörü, birçok Avrupa ülkesi ve hatta Brezilya'daki gibi içerisinde 'eğlence' unsurlarını da barındırmaya başladı. Özellikle futbol kulüplerinin 100. yıl etkinlikleri adeta bir karnaval havasına bürünürken, Türkiye bunun biraz gerisinde kaldı. Beşiktaş'ın 2003, Galatasaray'ın ise 2005 yılındaki 100. yıl kutlamaları beklenen havayı estiremedi.

ŞÖLEN HAVASI

Ancak, geçtiğimiz yılın şampiyonu Fenerbahçe, 100. yıl kutlamaları konusunda beklenen şovu gerçekleştirmek için kolları sıvadı. 100. yıl kutlamalarına aylar öncesinden başlayan Fenerbahçe, 2006-2007 sezonunda şampiyon olunca eğlenceye eğlence kattı! Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerin ilk işi, Şükrü Saracoğlu Stadı'nı süslemek oldu. Stadı süsleme görevi ise dünyanın en ünlü şölen tasarımcısı İtalyan Valerio Festi'ye verildi. RENGARENK İtalyan sanatçı, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda renkleri dans ettirirken, Fenerbahçeliler'in kalesi sayılan Bağdat Caddesi'nde de görsel bir şölen yarattı. 100. yıl şerefine 5 milyon euroyu gözden çıkaran Fenerbahçe yönetimi, taraftarlarını memnun etmek için hiçbir fedekarlıktan kaçınmadı. Süslemeler dışında Türkiye'nin birçok yerinde Fenerbahçe baloları düzenlendi, hatta bu balolar Amerika'ya kadar sıçradı.

FAZIL SAY DESTEĞİ
Ardından dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Fenerbahçe şerefine konserler düzenledi. Ancak Fenerbahçe yönetiminin, 100. yıl şenlikleri bunlarla sınırlı kalmadı. Asıl sürpriz, bundan aylar önce yaşandı! Fenerbahçe yetkilileri, 24 Ekim'de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapacakları 100. yıl kutlamaları için seksi yıldız Beyonce Knowles'la anlaştıklarını açıkladı. Bu açıklama, ilk başta hiç kimseye inandırıcı gelmedi. Ancak günler geçtikçe, Beyonce'nin Türkiye'ye Fenerbahçe için geleceği kesinlik kazandı. Taraftarlarına unutulmaz bir 100. yıl şenliği yaşatmak isteyen Fenerbahçe yönetimi, Beyonce için de yaklaşık 500 bin euro ödemeye razı oldu.

24 EKİM HEYECANI
Ve şimdi tüm gözler 24 Ekim akşamında onbinlerce Fenerbahçeli taraftarın karşısında konser verecek olan Beyonce Knowles'a çevrildi. Fenerbahçe yönetiminin, seksi şarkıcının Sarı Kanarya'yı ve İstanbul'u, Türkiye'yi yakından tanıması için kendisine gönderdiği tanıtıcı CD'ler de Beyonce'nin ülkemize olan ilgisini daha da arttırdı. Türkler'i çok sevdiğine ve Fener'i çok merak ettiğine dair açıklamalar yapan Beyonce, ülkemize geliş tarihini de 1 gün önceye aldırdı. Kızkardeşi ve annesiyle 23 Ekim'de Türkiye'ye geleceği açıklanan Beyonce, Fenerliler'in ilgisi karşısında kayıtsız kalamadı. Ünlü şarkıcı, "Türkler ve Fenerbahçeli yetkililer bana o kadar ilgi gösterdi ki, ben de bir an önce Türkiye'ye gitmeye karar verdim" açıklamasını yaptı.

ÖZEL EŞYALAR...
Türkiye'ye son zamanlarda gelen en ünlü yıldız olan Beyonce Knowles, daha ülkemize adımını atmadan şimdiden gönülleri fethetmeyi başardı. Bu arada Fenerbahçe'nin 100. yılı şerefine yaptırdığı etkinlikler bunlarla da sınırlı değildi. 100. yıl formaları, atkıları, bardakları, altınları, pulları ve telefonları gibi eşyalar hazırlatan Fenerbahçe yönetimi, böylece üç büyük kulüpler arasında bir adım öne geçti.

DÜNYANIN İLGİSİ

Galatasaray ve Beşiktaş'ın 100. yıl etkinliklerinin Fenerbahçe'ye oranla sönük geçmesi, Fenerliler'i daha da ateşlendirdi. Beyonce'nin sahne alacağı etkinlik için satışa sunulan biletler, büyük ilgi gördü. 24 Ekim'deki kutlamalarda, Fenerbahçeliler'in muhteşem bir gece yaşayacaklarını dile getiren Fenerbahçe yönetimi, "Elimizdeki tüm imkanları Fenerbahçe camiasının takımlarının 100. yıllarını en keyifli ve renkli şekilde geçirmeleri için kullandık, kullanmaya da devam edeceğiz" dedi. Futbolun bir eğlence olduğunu yaptığı etkinliklerle kanıtlayan Fenerbahçeliler, her ne kadar 2007-2008 sezonuna kötü başlasa da, en azından bu sayede adlarından övgüyle söz ettirmeyi bildi. Diğer büyük kulüplerin de etkinliklerine gıpta ettiği Fenerbahçe, bu sayede yabancı spor camiasında kendisine bir yer buldu. Şu an Şampiyonlar Ligi'ndeki grubunda liderliği elinde bulunduran Fenerbahçe, Beyonce'yi Türkiye'ye getirmeyi başarınca tüm dünyanın gözlerini kendisine döndürdü. Başta Amerikan medyası olmak üzere tüm dünya, Beyonce Knowles'ın Türkiye'deki konserini izlemek için sıraya girdi. Böylece 'Avrupa Fatihi' Galatasaray'dan sonra Fenerbahçe de dünyanın en çok ilgi gösterdiği takımlar arasında yer aldı.

BİLETLER SATIŞTA

Fenerbahçe'nin 100. yıl kutlamalarına verdiği bu önem de kuşkusuz en çok taraftarlarını mutlu etti. Birçok Fenerli grup, şimdiden kendilerini '100. yıl etkinliklerinin şampiyonu' ilan etti. Gerçi, Beşiktaş ve Galatasaray'ın gerçekleştirdiği 100. yıl kutlamaları hatırlanınca Sarı Kanaryalılar, bu iddialarında pek de haksız değildi. Bu sezon kadrosuna dünyanın en ünlü futbolcularından Roberto Carlos'u dahil eden Fener, bir diğer yıldız olan Beyonce Knowles'ı ilk kez ülkemize getirerek kutlama konusundaki rakipsizliğini kanıtladı. Şimdi ise en az Fenerbahçeli taraftarlar kadar tüm Türkiye Beyonce'nin 24 Ekim Çarşamba akşamı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda vereceği konsere kilitlendi. Bu arada, biletler satışta...

***
Beşiktaş, Fenerbahçe'nin haricinde 100. yıl etkinliklerinde öne çıkan bir diğer isimdi. Taraftarıyla dikkat çeken Beşiktaş, 100. yılda şampiyonluk sevincini de tadınca şenliklerine şenlik kattı. Özellikle Beşiktaş taraftarının açtığı dev bayrak, bir rekora da imza attı. Ayrıca Beşiktaş, bu özel yıla özel formalar hazırladı. Galatasaray'ın 100. yıl etkinliklerine şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptırmasıyla gölge düştü. Ancak Galatasaray yönetimi, taraftarına coşku yaşatmak için düğmeye bastı. Galatasaray'ın yaptığı 100. yıl balosu Boğaz'da bayram havası estirdi.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Hisset Beşiktaş!Aslan, İstanbul'u aydınlattı
Bizim gazoz kapaklarımız'Organlarını bağışla...
Kültürel zenginlik için...Pardösü kemerleniyor...
Cinayeti vasiyet aydınlattı'Altın Portakal'ın altın yılları
15 yıldır doğa için savaşılıyorF1, Vegas yolcusu
İ30 kere maşallahKanarya yüksek uçuyor!
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartları
GÜNCEL
Sancılı Sancılı bürokrasi
SSK, bir gözü görmeyen, eli-ayağı tutmayan, belini doğrultamayan 72...
Katil izmaritte saklı
Bayraklı rezalet
Uçurumun kenarından döndü
Bordo bereliler 'teslimat'...
İstanbullular'a müjde
Hayat kazandı
SPOR
Vay Vay Bobom vay
İlk 6 dakikada Gökdeniz ve Yattara'yla şoka giren Kartal, Burak,...
Avrupalı Fener ligde de süper
Rüştü'ye ceza verilmesin
Trabzon çöktü
Fener'in askeri Semih
Şimdi sıra PSV'de
İlk yarıda işi bitirin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 22°C 14°C 
ANKARA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 18°C 7°C 
İZMİR Kuvvetli Sağanak Yağışlı 23°C 18°C 
ANTALYA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 26°C 18°C 
ADANA Az Bulutlu 30°C 21°C 
EKONOMİ
IMKB E: 55.486,840 D:% -1,39
DOLAR S: 1,204 D:% -0,29
EURO S: 1,717 D:% -0,46
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku