Paranın milliyeti olur mu?
Gerileme devrine girmiş olan ABD İmparatorluğu bir taraftan 'Terörle mücadele etmeyin' diyor, bir taraftan da Ermeni tezini kabul ediyor. Biz de her fırsatta onlara bağlılıklarımızı bildirmeye çalışıyoruz. Arkasında Ermeni diasporasının finansörü Ruben Vardanian'ın olduğunu bildiğimiz bir gruba ülkemizin en önemli ve stratejik varlıklarından biri olan Petkim'i satarak da ne kadar 'iyi çocuk' olduğumuz gösteriyoruz. İtiraz edenlere de basit bir şekilde 'paranın milliyeti olmaz' diyoruz.
Akıllıolmaklazım Şu bayram gününde sakin bir şekilde oturup düşünün. ABD de Ermeni tezini kabul ettikten sonra, Petkim diasporacı bir Ermeni iş adamının elinde olursa, o adam bu kurumun üretimini kendisinin diasporasının çıkarlarına göre düşürüp artırmaz mı? Onun ticaretine sınır getiremezsin, senin ihtiyacın varken malını senin yerine yurtdışında istediği yere satmaz mı? Buradan kazandığı parayı yine Ermeni diasporası için, onun lobisini yapmak için kullanmayacak mı? Paranın milliyeti böyle olur! Laf kalabalığı ile işi geçiştirmenin sonu kötüdür. Akıllı olmak lazım. Enerjide her şeyi doğalgaza bırakmanın dışa, hatta belli bir ülkeye bağımlılık yaratacağını söylediğimiz zaman da benzer lafları duyduk. Geçen yıl Rusya, Ukrayna'ya verdiği gazı kestiğinde bile akıllanmadık.
Hesabıeldenbırakmayalım "Bu küreselleşme çağında konuştuğun şeye bak, çağdışı adam" diyenleri duyar gibiyim. Küreselleşme denilen şeyi yok saymayalım ama hesap yapmayı da elden bırakmayalım. Küreselleşen dünyada her ülke kendi çıkarlarını düşünür, rakibinin güçsüz olmasını, müttefikinin de kendisine muhtaç olmasını ister. Paranın ise milliyeti de olur, dini imanı da. Ama bazılarını milliyetten de, dinden imandan da çıkarabilir.