Sigara tüketiminde en büyük 7. pazar haline gelen Türkiye'de, sigarayı bırakmak için her yıl 40 milyon dolar harcanıyor.
***
Sigarayı bırakmak için yılda 40 milyon dolar harcıyoruz
Türkiye, yılda 100 milyar adetlik tüketimle dünyanın 7'nci büyük sigara pazarı haline geldi Sigarayla mücadele alanında faaliyet gösteren yabancı şirketler de gözünü ülkemize çevirdi.
Dünyanın 7'nci büyük sigara pazarı olan Türkiye, sigarayla mücadele alanında faaliyet gösteren yabancı şirketlerin yeni gözdesi oldu. Her yıl 100 milyar adet sigaranın tüketildiği Türkiye'de, sigara ile mücadele pazarının büyüklüğü 40 milyon dolara ulaşırken, yabancı firmalar rekabetin arttığı bu pazarda yerini almaya başladı. Bu şirketlerden biri de İngiliz Anne Penman. ZİNCİR OLUŞTURDU Eşinin geçirdiği 2 kalp krizinin ardından, eşi ve kendisini sigara bağımlılığından kurtarabilmek için araştırmalar yapmaya başlayan Anne Penman, dünyada kendi adıyla anılan 'Sigara Bırakma Programı'nı geliştirdi. 15 yıl önce ilk olarak kendi çevresinde sigara bağımlılığından kurtardığı dostlarıyla işe başlayan Penman'ın ünü, daha sonra Avrupa ve ABD'de yayıldı. Program, 2004'ten itibaren de franchise sistemiyle Avrupa'da ve ABD'de yine kendi adıyla kurulan Anne Penman Sigara Bırakma Merkezleri zincirine dönüştü.
HEDEF 50 MERKEZ Türkiye'de 5 merkezde hizmet veren Anne Penman, 5 yıl içinde 50 merkeze ulaşmak için kolları sıvadı. Türkiye'de programa katılan sigara tiryakilerinin yüzde 80'inde başarıya ulaştıklarını belirten Anne Penman Türkiye Genel Müdürü Murat Tepe, "Lazer Terapi Sistemimiz bir tedavi yöntemi değil, bir terapi yöntemidir" dedi. Tepe, Anne Penman gibi alternatif yöntemlerin dünyadaki pazar payının çok büyük olmamakla birlikte, önümüzdeki yıllarda yüksek başarı oranlarına paralel bir büyüme yakalayacağını tahmin ettiklerini kaydetti. Anne Penman'ın 3 günlük tedavi ve 6 aylık destek programının ücreti ise, 540 YTL.