Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 21 Temmuz 2007  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Öz'den uzun yaşam sırları
Cumartesi günleri ne yapıyor?
Sağlıklı süt bulmak zor
Diş ipi kullanın 2 yıl fazla yaşayın
Sigaraya düşman

Cumartesi günleri ne yapıyor?



Saat 05.45'te kalkıyor
PROF.
Dr. Mehmet Öz, hafta sonları da erken kalkıyor. Öz, bu sayede tüm gün içerisinde metabolizmasının daha hızlı çalıştığını ve böylece kilo almadığının altını çiziyor.

Şehir dışında yarım saat koşuyor
CUMARTESİ
sabahları koşu yapan Mehmet Öz, "Yarım saat koşmak bütün metabolizmanızın hızlanmasına neden olur. Bu da sizi zinde tutar" diyor. Koşmak için sakin ve şehir dışındaki yerleri tercih eden Öz, şöyle konuştu: "Trafiğin yoğun olduğu yerlerde koşmak, kirli havayı solumanıza neden olur. Bu da akciğerlerinize zarar verir."

Türk usulü kahvaltı yapıyor
HAFTA
sonları ailesiyle birlikte kahvaltı yapan Prof. Dr. Mehmet Öz, haftanın birkaç günü 'Türk usülü' kahvaltı ediyor. Türk usulü kahvaltıda ise beyaz peynir, zeytin, domates, salatalık ve bal gibi gıdalar bulunuyor. Peynirin faydaları: Peynir, süt ürünleri arasında besin değeri en yüksek olanıdır. Protein, mineraller ve vitaminler gibi esansiyel maddeler bakımından zengin bir kaynaktır. A, B ve E vitaminleri, kalsiyum ve fosfor içerir. Peynir, protein açısından sütle aynı gereksinimi karşılayacak değerdedir. Özellikle beyaz peynir ve lor protein açısından zengindir. 100 gram peynir, yetişkin bir insanın günlük mineral ihtiyacını karşılar. Peynir, kolay hazmedilir ve diğer gıdaların hazmedilmesine yardımcı olur. Peynir toplam yağ alımını çok az arttırmaktadır. Ayrıca kolesterol oranı en düşük gıdalardan biridir. Peynirde laktoz yoktur ya da düşük oranda bulunur. Bu nedenle peynir, sütü sindirmekte zorlanan kişiler için alternatif bir gıdadır. Peynir, çocuklarda boy uzamasını önemli ölçüde artırır, kemik gelişimine yardımcı olur. Kadınlarda kemik yapısının güçlü kalabilmesini sağlar. Zeytinin faydaları: Zeytinde kansere karşı etkili birçok maddenin yanı sıra A, D, E ve K vitaminleri de mevcuttur. İnsanları virüs, bakteri ve mantarların sebep olduğu bazı hastalıklardan korur. Zeytinin, kansere karşı koruyucu olduğu yapılan araştırmalarla da kanıtlandı. Sindirim bozuklukları, safra kesesi hastalıkları ve safra kesesi taşı ile bilhassa bağırsak kanseri ve kalp rahatsızlıklarına karşı da zeytinin çok büyük yararı vardır.

Kalp sağlığı için belini esnetiyor
BEL
ölçüsü ile kalp sağlığı arasında büyük bir bağlantı olduğunu vurgulayan Mehmet Öz, "Bel ölçünüz arttıkça kriz geçirme riskiniz de o kadar artar" dedi. Bu nedenle özellikle belini inceltici egzersiz ve esneme hareketleri yapan ünlü cerrah, şu tavsiyelerde bulundu: "Haftada üç kez, 20 dakikalık kardiyovasküler ve kas geliştirme teknikleri çalışın. Sunduğumuz programda vücudunuzu spor salonu gibi kullanıyorsunuz; dolayısıyla egzersiz ve esneme hareketleri yapmamak konusundaki bahanelerinizi ortadan kaldırmış oluyorsunuz."

Kola yerine limonata içiyor
KESİNLİKLE
kola gibi asitli içecekler tüketmeyen Prof. Dr. Mehmet Öz, yaz aylarında kola yerine limonata içmeye özen gösteriyor. Kolanın zararları: Tüm dünyada yapılan araştırmalar başta çocukluk çağı olmak üzere büyük yaş gruplarında şişmanlık ile kola tüketimi arasında önemli bir bağlantı olduğunu gösteriyor. Kolalı içecekler kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltiyor. Dolayısıyla insülin hormonunu artırıyor. Vücudun yağ depolamaya yönelmesine yol açan yüksek miktarda şeker içermesi nedeniyle, şişmanlatıyor. Kola, süt ve süt ürünleri gibi sağlıklı beslenmenin temeli olan içeceklerin yerine geçtiği için şişmanlık riskini oluşturuyor. Kolalı içeceklerin esas zararlı etkisi ise kemikler üzerinde oluyor. Öz'e göre; kolalı içecekler içindeki yüksek miktardaki fosforun kan fosforunu yükselterek kemiklerden kalsiyum kemiren paratiroid hormonu düzeyini fazlalaştırıyor. Bir süre sonra kalsiyumu azalan kemikler çok daha kırılgan oluyor. Limonatanın faydaları: Kalbi ferahlatır. İdrar söktürür. Hazmı kolaylaştırır. Tansiyonu düşürür. Damar sertliğini giderir. Mide bulantısını önler. Grip ve nezleye iyi gelir. Diş etlerini kuvvetlendirir. Baş dönmesini durdurur. Damar tıkanıklıklarını açar. Gıda zehirlenmelerini önler. Karaciğer için çok faydalıdır. Böbrek tıkanıklıklarını giderir. Bademcik iltihaplarını geçirir. Felç hastalarına tavsiye edilir. Bağırsak idrar yollarını temizler. Sivilceleri giderir, cilde güzellik katar. Zehirli hayvan sokmalarına karşı panzehirdir.

Bol bol meyve...
HER
türlü meyveyi yemeye özen gösteren ünlü cerrah, kesinlikle meyve ayrımı yapmıyor. "Kalp sağlığınız için tüketibildiğiniz kadar meyve tüketin" diyen Öz, meyvelerin özellikle hormonsuz olmasını büyük özen gösteriyor.

Arada bir tane tost yiyor
YAZ
aylarında hafif yiyecekleri tercih eden Prof. Dr. Mehmet Öz, tost yenilmesini öneriyor. Öz, kepekli tost ekmeğinin çok faydalı olduğunun altını çiziyor.

Haftada iki porsiyon balık
HAFTADA
iki porsiyon balık tüketen ünlü cerrah, özellikle orta yaş üzerindekilere balığı şart koşuyor. Balığın ızgara yapıldığı taktirde içerisindeki minarel ve vitaminlerden yararlanılabileceğini vurgulayan Öz, ton balığı gibi yağlı balıkları tüketmekten ise kaçınıyor. Balığın faydaları: Uskumru, sardalya gibi balıklar Omega-3 taşır ve hormonumsu bir madde sayılan prostaglandinleri üretir. Bu sayede beyin fonksiyonları, iyi bir görüş, öğrenme yeteneği ve koordinasyon için kaçınılmazdır. Egzama gibi rahatsızlıkların da iyileşmesinde yardımcı olur. Kalp ile damar sağlığını korur. Saç, tırnak ve deri güzelliğine fayda sağlar. Cinsel isteği artırır. Tansiyonu düzenler. Hamileyken tüketildiğinde bebeğin zekasının gelişmesine yardımcı olur.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Aldatıldın şekerimGüzi'ye bak
Dünya starıyla el eleEvinizi döşerken seçici davranın
Yatak odasının şekli...Bu dramı duyun
Öz'den uzun yaşam sırlarıGebeliğin önündeki engel:...
Küresel ısınma kör ediyorReflü kansere yol açıyor mu?
Şimdi sıra çocukta...Marifetinizi gösterin
İster duvar süsü, isterse...Dağınıklığa ve karmaşaya son
Bu Kupa, prenseslereGüneşe renkli koruma
Uykularınız çiçek açsınBoya dert değil
Bu fuarda aradığınız her...Siz yokken sulama işi ona...
Nereye koysan çok yakışıyorKötü kokularla savaşma zamanı
Bu mucize 'doğal' geldiDondurmanızı kendiniz yapın
Korunurken seksi olunMışıl mışıl bir uyku hayal değil
Sivrisineklere son verinHijyenik çözüm
Ekstra yumuşaklık...Kozmetiğin yaz ürünleri
Kalitenin fiyatında indirimAcil servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
Günün MönüsüKardiyovasküler Cerrahi...
GÜNCEL
Sınırsız Sınırsız dert
İtalyan gelin, 2 kızını alıp ülkesine kaçtı. Yavrularının peşinden...
Samba 'et'kisi
Son şarkısı acı oldu
Tülay eriyor
Hırsız canlı yayında
Canavar nişanı bozdu
Ağaç kesene ödül
SPOR
Kuranyi Kuranyi için son atak
Galatasaray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin ile yönetici Haldun...
Penaltızede Beşiktaş
Emre bombası
42 yaşıma kadar Fenerdeyim
Kartal'ın Vassell aşkı
UEFA'ya az kaldı
12 Dev Adam nefes kesecek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 34°C 22°C 
ANKARA Az Bulutlu 36°C 18°C 
İZMİR Açık 39°C 27°C 
ANTALYA Açık 36°C 25°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 35°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 52.935,750 D:% -0,73
DOLAR S: 1,272 D:% 0,28
EURO S: 1,754 D:% 0,14
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu