Dondurma en çok ne zaman tüketiliyor? Yıllık dondurma satışının yüzde 91'i nisan-eylül ayları arasında yapıldı. 12 ayda satılmıyor. Haziran-temmuz-ağustos en yüksek aylar. Dondurmanın yüzde 65'i elde, yüzde 35'i evde yendi.
Dondurma kışın rahat yenir mi? Neden bu fark? Ülkemizde kişi başı tüketim düşüklüğü tüm gıda ürünleri için geçerli. Gelişmiş ülkelere kıyasla birçok ürün bizde 5-7 kat gibi bir düşük seviyede tüketiliyor. Dondurmada 6 kat düşük seviye ile genel çerçeveye oturuyor. Kışın dondurma tüketmenin boğaz ağrısına neden olduğuna ilişkin yanlış inanış da olumsuz yönde etki ediyor.
Aşırı sıcak havada daha çok dondurma satışı oluyor mu? Hayır, tam tersi; çok çok sıcak günde azalıyor. Çünkü tüketiciler evden dışarı çıkmak istemiyorlar.
Dondurma yemek mutlu ediyor mu? Bilimsel kanıt var mı? Dondurma tüketicilerin kendini iyi hissettiren ve moral veren duygusal bir doping. Unilever'in Londra'daki Psikiyatri Enstitüsünde gerçekleştirdiği bir araştırmada, Carte d'Or ile yapılan manyetik rezonans görüntüleme testleri, dondurmanın tüketicilerin beyinlerindeki keyif noktalarında güçlü tepkiler yarattığını bilimsel olarak kanıtladı.