|
Risk faktörleri
* Yaş: Hastaların yüzde 90'ı 50 yaşın üzerindedir.
* Diyet: Sebze, meyve, tahıl ürünlerinin az yenilip; kırmızı et, hayvansal yağ ve kızartmaların fazla tüketilmesi.
* Yaşam tarzı: Fiziksel aktivitenin yetersiz olması; şişmanlık, sigara ve alkol kullanımı.
* Polipler: Bağırsakta oluşan bazı polipler kanserleşebilir.
* Kronik bağırsak hastalıkları: Ülseratif kolon ve Crohn hastalığı olanlarda kanser gelişebilir.
* Bağırsak kanseri, adenomatöz polip aile hikayesi: Ailenin her jenerasyonunda ve birden fazla kişide görülmesi risklidir.
|
| | | DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ | | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
EKONOMİ |
|
IMKB E: 44.309,250 D:% 1,76 |
| |
|
DOLAR S: 1,383 D:% -0,47 |
| |
|
EURO S: 1,850 D:% -0,35 |
|
|
|
|
|
AKTÜEL |
|
|
|
GÜNE BAKIŞ |
|
|
|
EKONOMİ |
|
|
|
MAGAZİN |
|
|
|
|
|
|
|